ΑρχικήBackstageΟι αναταράξεις για την υποψηφιότητα Θρασκιά στον ΣΥΡΙΖΑ και η επανεμφάνιση του...

Οι αναταράξεις για την υποψηφιότητα Θρασκιά στον ΣΥΡΙΖΑ και η επανεμφάνιση του ντουέτου Τσίπρα- Ζάεφ

Περιττό να σημειωθεί ότι την υποψηφιότητα της Ράνιας Θρασκιά την ήξεραν ελάχιστοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Και ελάχιστοι το χάρηκαν. Το τι λέγεται στο παρασκήνιο μπορεί εύκολα να το φανταστεί κανείς: ΄Οτι δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, ότι δεν μπορούν να την θεωρήσουν συντρόφισσα, ότι ο Τσίπρας αποφασίζει μόνος του και με αμφιλεγόμενα κριτήρια.

Οι συνυποψήφιοί της στην Α Θεσσαλονίκης (Νοτοπούλου, Αμανατίδης, Γιαννούλης, Ζουράρις, Τριανταφυλλίδης) δεν έχουν κανέναν λόγο να είναι ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη, δεδομένης της αναγνωρισιμότητας που έχει η πρώην παρουσιάστρια. Πολύ περισσότερο όταν ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της μετά από συνάντηση μαζί της στο γραφείο του και τη συνακόλουθη φωτογραφία, όπως κάνει με τους νεοεισερχόμενους που θεωρεί σημαντικούς. Δίνει το σύνθημα “ψηφίστε την/τον”, δηλαδή, όσο άδικο και αν είναι αυτό για τους παλιούς και τους νέους αλλά άσημους.
Μια πολύ ευχάριστη συνάντηση και photo opportunity μπορεί να έχει ο Αλέξης Τσίπρας στο Φόρουμ των Δελφών (Τετάρτη-Σάββατο). Είναι προσκεκλημένος και θα παραστεί ο Ζόραν Ζάεφ, πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας με τον οποίο συνυπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν τους βγήκε σε καλό, αν σκεφτεί κανείς ότι και οι δύο έπαψαν να είναι πρωθυπουργοί στη συνέχεια, αλλά διεθνή αναγνώριση τους χάρισε σίγουρα.
Οι διοργανωτές του Φόρουμ φρόντισαν να μιλήσουν διαφορετικές μέρες Μητσοτάκης-Τσίπρας-Ανδρουλάκης και έτσι δεν θα υπάρξουν αμήχανες τυχαίες συναντήσεις. Αυτονόητο ότι τα γραφεία των τριών πολιτικών αρχηγών τσέκαραν αυτές τις λεπτομέρειες πριν οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους.
H καθηγήτρια τοτ Παντείου Αλεξάνδρα Κορωναίου δεν είναι τυχαία στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ 25. Πέρα από το κύρος της στο χώρο των κοινωνικών επιστημών, έχει το πλεονέκτημα ότι έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα σχετικά πρόσφατα, οπότε δίνει στον Γ. Βαρουφάκη επιχείρημα για να υποστηρίζει ότι προσελκύει αρίστους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν χάσει τον ριζοσπαστισμό τους και την ψυχή τους.