Κι όμως, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να νομοθετηθεί ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια πριν από τις ευρωεκλογές. Συνεργάτης του πρωθυπουργού είπε στη στήλη ότι σε μια πολύ πρόσφατη σύσκεψη που τέθηκε το θέμα, ο Κ. Μητσοτάκης άφησε να εννοηθεί ότι θα αποφασίσει σχετικά στην αρχή της νέας χρονιάς, με βάση τον συνολικό προγραμματισμό παραγωγής νομοθετικού έργου. Και καθόλου δεν έδειξε να έχει πτοηθεί από τις εσωκομματικές αντιδράσεις ούτε από τις αντιρρήσεις της Εκκλησίας. Αντίθετα, φάνηκε να τις θεωρεί αυτονότητες και διαχειρίσιμες.
Η αλήθεια είναι ότι στο Μέγαρο Μαξίμου η αποτίμηση για τον πολιτικό αντίκτυπο της τροπολογίας Καιρίδη είναι θετική. Το γεγονός ότι διαμορφώθηκε ένα ευρύτατο μέτωπο από την κεντροδεξιά μέχρι την αριστερά υπέρ της ένταξης μεταναστών στο εργατικό δυναμικό αξιολογήθηκε ως επιτυχία σε συνδυασμό με την τήρηση της κομματικής πειθαρχίας από τους βουλευτές της ΝΔ με την εξαίρεση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Και δεν θα τους δυσαρεστούσε καθόλου να διαμορφωθεί ένα αντίστοιχο μέτωπο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ακόμη και αν υπάρξουν περισσότερες διαφοροποιήσεις υπουργών και βουλευτών της ΝΔ.
Στον ΣΥΡΙΖΑ οι χριστουγεννιάτικες οικογενειακές διακοπές του Στ. Κασσελάκη στις ΗΠΑ έχουν προκαλέσει στην καλύτερη περίπτωση αμηχανία και στην χειρότερη ενόχληση. Έχει κάνει ήδη ένα πολυήμερο ταξίδι για το γάμο του στις ΗΠΑ, ενώ την άνοιξη προβλέπεται να εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία για 20 μέρες και κάπως έτσι μαζεύονται πολλά διαλείμματα για έναν νέο πολιτικό αρχηγό που αντιμετώπισε δυο διασπάσεις του κόμματος μετά την εκλογή του.
Η στήλη πληροφορείται ότι η Μπέτυ Μπαζιάνα, σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, ξεκινά ακαδημαϊκή καριέρα και σύντομα θα έχει τον τίτλο της επίκουρης καθηγήτριας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Οι καχύποπτοι ας μην βιαστούν να ψάξουν γιατί δεν υπάρχει τίποτα χαριστικό στην εξέλιξή της. Όλα είναι και νόμιμα και ηθικά.
ΚΟΥΙΖ
Σε ποιο υπουργείο έγινε ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων δώρων και ο υπουργός ξέχασε να φέρει το δικό του και τον “έσωσε” η γραμματέας του δίνοντάς του ένα δικό της;