Οι διαφωνίες, τα δίδυμα της Β’ Αθήνας και η Παγώνη

13 mins read

Όχι, δεν συμφωνούν όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με την απόφαση για αποχή από τις ψηφοφορίες στη Βουλή μέχρι να διαλυθεί για τις εκλογές. Πάρτε ως δεδομένη τη διαφωνία των “Γεφυραίων” (Μπίστης, Παναγιώτου, Λιάκος κα) αλλά καταγράψτε και αντιρρήσεις πολλών “Ομπρελαίων”.

Ο λόγος δεν είναι μόνο ότι μια τόσο σοβαρή απόφαση πάρθηκε ερήμην της κοινοβουλευτικής ομάδας και των οργάνων του κόμματος αλλά επίσης ότι φέρνει διάσπαση του αντικυβερνητικού μετώπου, με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επικρίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επιλογή του.
Μπορεί να μη βγαίνουν προς τα έξω οι αντιρρήσεις λόγω προεκλογικής συσπείρωσης αλλά σε πολιτικά γραφεία και κοινωνικές συναντήσεις λέγονται πολλά και διάφορα για τον συγκεντρωτισμό -και όχι μόνο- του Αλέξη Τσίπρα. Συγκεκριμένα, σε ένα δείπνο στο Κουκάκι ο λογαριασμός βγήκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν βαρύς.
Γκρίνια υπάρχει και για την εκπρόσωπο Πόπη Τσαπανίδου, μετά τη δήλωσή της ότι ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μπορεί να είναι προϊόν εκβιασμού, γεγονός που έφερε μεγάλη ένταση στη σχέση με την Χαριλάου Τρικούπη. Σύντροφοί της διαμαρτύρονται ότι δεν εκφράζει απλώς τις θέσεις του κόμματος αλλά τις διαμορφώνει, την θεωρούν δηλαδή ανεξέλεγκτη. Ο δικός της λογαριασμός θα βγει μετά τις εκλογές.
΄Εχουν αρχίσει να φτιάχνονται δίδυμα στις εκλογικές περιφέρειες. Στον δυτικό τομέα της Β Αθήνας φαίνεται πως τα χουν βρει ο Μιχάλης Καρχιμάκης με τον Θανάση Κατερινόπουλο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Και αυτό δεν είναι καλό νέο για την Νάντια Γιαννακοπούλου που είχε εκλεγεί στις προηγούμενες εκλογές.
Ο Κ. Μητσοτάκης, μέχρι τώρα, ανακοίνωνε τις νέες γυναικείες υποψηφιότητες της ΝΔ μετά από συνάντηση (πχ ΄Αννα Ροκοφύλλου στην Α Αθήνας). ΄Ομως, αυτό δεν έχει συμβεί στην περίπτωση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ Ματίνας Παγώνη κάτι που μπορεί να σημαίνει ότι γίνεται ακόμη διαπραγμάτευση για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας στο οποίο φαίνεται ότι επιμένει η γιατρός-συνδικαλίστρια.

Facebook Comments