ΑρχικήBackstageΟι διαρροές των wanna be υπουργών, η αναζήτηση 40άρηδων και το «άκυρο»...

Οι διαρροές των wanna be υπουργών, η αναζήτηση 40άρηδων και το «άκυρο» Τσίπρα στη Ζωή

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ζήσει ένας wanna be υπουργός ή ανασφαλής εν ενεργεία υπουργός/υφυπουργός την αναμονή ανασχηματισμού.

Ενας είναι να κάνει ο ίδιος διαρροές ότι θα είναι μέλος του επόμενου υπουργικού συμβουλίου ή, αντίστοιχα, ότι μένει αμετακίνητος. Το πρόβλημα είναι ότι αυτά μαθαίνονται στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ήδη έχουν διασταυρώσει την πληροφορία ότι πρώην υπουργός δίνει “ρεπορτάζ” για την επιστροφή του στην κυβέρνηση και κυβερνητικό στέλεχος που δεν έχει καλές επιδόσεις ότι “δεν θα τολμήσουν να τον βγάλουν”.

Βουλευτές της ΝΔ σε περιοχές όπου το κυβερνών κόμμα είχε σημαντικές απώλειες, ειδικά στη βόρεια Ελλάδα, θεωρούν ότι έχουν πλεονέκτημα να επιλεγούν στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Μάλιστα, βουλευτές που δεν ψήφισαν το ν/σ για την ισότητα στο γάμο και βρέθηκαν απέναντι στον πρωθυπουργό, τώρα θεωρούν ότι δικαιώνονται και μπορεί να ανταμειφθούν! Επιπόλαιες εκτιμήσεις μάλλον…

Το βέβαιο είναι ότι αναζητούνται 40άρηδες, με την έννοια ότι στο Μέγαρο Μαξίμου θέλουν να ρίξουν το μέσο όρο ηλικίας της κυβέρνησης και έχουν λάβει πολύ σοβαρά υπόψη ότι η ΝΔ έχασε την πρωτοκαθεδρία που είχε στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023 στις ηλικίες 17-34.

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έστειλε πρόσκληση στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την πρεμιέρα του ινστιτούτου, την επόμενη Δευτέρα, εξηγείται με βάση τις κάκιστες σχέσεις τους και τις πολύ βαριές κουβέντες που έχει πει σε βάρος του η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας. Δεν εξηγείται, όμως, πολιτικά με την έννοια ότι όταν προσκαλούνται οι πολιτικοί αρχηγοί του προοδευτικού χώρου, δεν υπάρχει επιχείρημα για την εξαίρεση της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τα πράγματα είναι εύκολα δεδομένου ότι θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για το δείπνο ηγετών της ΕΕ. Εχει, πάντως, σημασία αν θα εκπροσωπηθεί σε υψηλό, μεσαίο, ή χαμηλό επίπεδο…

Η προσπάθεια της Χαριλάου Τρικούπη να πείσει ότι η διαρροή για τη συγχώνευση ΠΑΣΟΚ-Νέας Αριστεράς, που διαψεύστηκε εκατέρωθεν, έγινε από … την Κουμουνδούρου, προκειμένου να “καεί” το σενάριο, είναι, στην καλύτερη περίπτωση, αστεία και, στη χειρότερη, ένδειξη πανικού. Η διαρροή έγινε από έμπιστο συνομιλητή του Νίκου Ανδρουλάκη και πολιτευτή στις τελευταίες εθνικές εκλογές, χωρίς την έγκρισή του.

ΚΟΥΙΖ

Με ποιον υπουργό συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης (όπου βγήκε πρώτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ) αμέσως μετά τις ευρωεκλογές;