ΑρχικήBackstageΟι καβγάδες Άδωνι - Στέφανου, η απόφαση Βαρουφάκη και η αισιοξοδία Λοβέρδου

Οι καβγάδες Άδωνι – Στέφανου, η απόφαση Βαρουφάκη και η αισιοξοδία Λοβέρδου

Οι καβγάδες Άδωνι Γεωργιάδη – Στέφανου Κασσελάκη, που γίνονται όλο και πιο θορυβώδεις, εξυπηρετούν τη στρατηγική της Κουμουνδούρου για την ανάδειξη ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα υγείας αλλά σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με την επιλογή του Μεγάρου Μαξίμου να αποφεύγονται οι προσωπικές αντιπαραθέσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αντιμετωπίζει σαν ισότιμο συνομιλητή τον Στέφανο Κασσελάκη ακριβώς για να δείξει ότι δεν τον υπολογίζει σαν απειλητικό πολιτικό ανταγωνιστή του. Λέγεται ότι αυτή είναι η εισήγηση του Αμερικανού συμβούλου του Σταν Γκρίνμπεργκ αλλά, όπως και να χει, η μετωπική σύγκρουση Αδωνι Γεωργιάδη – Στέφανου Κασσελάκη κάνει καλό στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όχι στην ΝΔ.

Το γεγονός ότι ο υπουργός Υγείας πήρε πίσω τη λέξη “μάπας” με την οποία χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αποδίδοντάς την σε λάθος εν τη ρύμη του λόγου, φούντωσε ακόμη περισσότερο τη διαδικτυακή φασαρία, την οποία ο Στ. Κασσελάκης προφανώς επιζητεί θεωρώντας το χώρο της δημόσιας υγείας προνομιακό για το κόμμα του. Αυτό που θα μπορούσε να του χαλάσει τη “συνταγή” θα ήταν μια ξαφνική έφοδος του Παύλου Πολάκη στην αρένα. Για την ώρα, πάντως, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ αυτοσυγκρατείται.

Η αναβολή από το Εκλογοδικείο της απόφασης για έξοδο των Σπαρτιατών από τη Βουλή μέχρι να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία σε βάρος των βουλευτών του κόμματος εξέθεσε όσους βιάστηκαν να προαναγγείλουν σενάρια για τη μοιρασιά των εδρών τους. Και προκάλεσε αναστάτωση σε πολιτευτές που θα γίνονταν βουλευτές σε μια τέτοια περίπτωση, όπως ο Νίκος Βούτσης και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 Γ. Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει σε κάθε ευκαιρία ότι δεν τον ενδιαφέρει το κάλεσμα του Στ. Κασσελάκη για συσπείρωση δυνάμεων και δεν θεωρεί ότι θα μπορούσε να βρει σημείο επαφής με την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Θεωρεί και τους δύο πολιτικούς αρχηγούς ευάλωτους σε πιέσεις ολιγαρχών και δεν έχει τίποτα να πει μαζί τους. Επομένως, εύλογα εξάγεται το συμπέρασμα ότι αν το κόμμα του δεν καταφέρει να εκλέξει ευρωβουλευτή, τότε ο κύκλος θα κλείσει για το ΜέΡΑ 25.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος όχι μόνο αισιοδοξεί ότι οι “Δημοκράτες” του θα εκπροσωπηθούν στο ευρωκοινοβούλιο αλλά προσβλέπει σε ποσοστό-έκπληξη που κατά την εκτίμησή του μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 5%. Δεν υπάρχει δημοσκόπηση που να δείχνει κάτι τέτοιο, αλλά ο ίδιος επικαλείται τη δυναμική που, όπως λέει, είναι με το μέρος τους.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης είναι ο εμπνευστής της ιδέας για την έπαρση της σημαίας του ΠΑΟΚ έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης για τρεις ημέρες. Κατέθεσε τη σχετική πρόταση με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου και το δημοτικό συμβούλιο την έκανε αποδεκτή με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη. Οπως φαίνεται, η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Δικέφαλο του Βορρά έχει συνεπάρει την Θεσσαλονίκη σε όλα τα επίπεδα.