ΑρχικήBackstageΟι τρεις βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα...

Οι τρεις βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα και έγιναν υφυπουργοί και 3 κουίζ

Το βράδυ πριν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού ο Κ. Μητσοτάκης δείπνησε στο Κολωνάκι με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι.

Ηταν οι δύο τους, έφαγαν ψαρικά, και ήταν ήρεμοι και ευδιάθετοι, χωρίς να ασχολούνται ιδιαίτερα με τα κινητά τους τηλέφωνα. Πηγή της στήλης, σε κοντινό τραπέζι, μεταφέρει ότι δεν βιάζονταν, ήταν ομιλητικοί με όποιον τους χαιρετούσε και δεν έδειχναν καθόλου κατηφείς.

Δύσκολο ήταν το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού με τον πρώην υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη. Και αυτό γιατί ο Καιρίδης απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση μετά πολλών επαίνων, αφού θεωρούταν επιτυχημένος και είχε συμβάλλει καθοριστικά στην αποκατάσταση των σχέσεων της κυβέρνησης με τις Βρυξέλλες που είχαν διαταραχθεί σοβαρά, ειδικά μετά την τραγωδία στην Πύλο.

Το πιο ενδιαφέρον ερώτημα του ανασχηματισμού είναι γιατί δεν υπουργοποιήθηκε ο Θωμάς Βαρβιτσιώτης, τακτικός συνομιλητής του πρωθυπουργός, υπερεπιτυχημένος επιχειρηματίας στο χώρο της επικοινωνίας. “Σφίγγα” ο ίδιος, δεν αφήνει καμία διαρροή να κυκλοφορήσει για το παρασκήνιο που τον αφορά. Ομως, το να μην του έγινε πρόταση είναι μάλλον απίθανο.

Κ. Καραγκούνης, Στ. Γκίκας και Κ.Γκιουλέκας είναι τρεις βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο και έγιναν υφυπουργοί. Υποτίθεται ότι όταν ασκούνταν πιέσεις από το Μέγαρο Μαξίμου στην κοινοβουλευτική ομάδα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, το μήνυμα ήταν εντελώς αντίθετο. Μεσολάβησαν, όμως, οι ευρωεκλογές και τα πράγματα άλλαξαν γιατί το 28% ήταν σοκ για τον πρωθυπουργό. Παρόλα αυτά, δυο πρώην υφυπουργοί που είχαν επιλέξει την αποχή στη συγκεκριμένη ψηφοφορία, ο Στ. Κελέτσης και η Μ. Κεφάλα, βρέθηκαν εκτός κυβέρνησης. Αλλά ο Γ. Μπούγας που είχε την ίδια στάση έμεινε υφυπουργός στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Συμπέρασμα: Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκηρύττουν τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, αλλά την αφήνουν πίσω επειδή δίχασε τον κόσμο τους και δεν αξιολογούν τους βουλευτές με βάση τη στάση τους στο συγκεκριμένο ν/σ.

ΚΟΥΙΖ

Σε ποιο υπουργείο “πανηγύριζαν” υπηρεσιακοί παράγοντες μετά την αποχώρηση υφυπουργού;

Ποιος πρώην υπουργός που διέδιδε ότι θα υπουργοποιηθεί ξανά έμεινε… με τις διαρροές;

Ποιος υπουργός την Πέμπτη άλλαζε χαρτοφυλάκιο και ήταν στεναχωρημένος αλλά την Παρασκευή έμενε στη θέση του και ήταν ανακουφισμένος;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ