Τα χάιλαιτ του Τσίπρα και η εξαφάνιση της Κατερίνας Λάσπα

13 mins read
Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα,  γενέτειρα των Παπανδρέου, το highlight ήταν η αναφορά του στον Γέρο της Δημοκρατίας και στη φράση του “τρομοκρατούμε τους τρομοκράτες”. Εντάξει, το “κόπι πάστε” (Πολάκης) του Ανδρέα Παπανδρέου είναι παλιό αλλά η επίκληση του Γεώργιου Παπανδρέου νεοεισερχόμενη στη φαρέτρα με τα όπλα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την άλωση του παλιού ΠΑΣΟΚ.
Ενδιαφέρον έχει επίσης η απάντησή του στην “πεζοδρομιακή δημοκρατία” του Κ. Μητσοτάκη  με τη φράση “στα πεζοδρόμια και στις πλατείες κερδήθηκαν οι μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας“. Το είπε και γέμισε το στόμα του παρόλο που σήμερα, στην εποχή της “εκτροπής” κατά τη δική του αφήγηση, οι πλατείες είναι άδειες.
Η Κατερίνα Λάσπα είναι σαν να μην υπάρχει πια στο ΠΑΣΟΚ“. Αυτή την απάντηση έδωσε στη στήλη έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που πηγαινοέρχεται στην Χαριλάου Τρικούπη. Δηλαδή, όχι απλώς δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής αλλά ούτε καν έχει πάρε-δώσε με το κόμμα ως γραμματέας εθελοντισμού. Η σύγκρουσή της με τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα φαίνεται πως αποδείχθηκε μοιραία για το πολιτικό της μέλλον.

Στην Κουμουνδούρου έλπιζαν στην αποστρατεία των δεινόσαυρων του ΣΥΡΙΖΑ για να δοθεί ένα μήνυμα ανανέωσης αλλά και για να απαλλαγεί ο Αλέξης Τσίπρας από την εποπτεία των βαρόνων. Γι αυτό και είχε διαφημιστεί πολύ η απόφαση του Δημήτρη Παπαδημούλη να μη θέσει ξανά υποψηφιότητα, ούτε καν για την Κεντρική Επιτροπή, ή, αργότερα, με διαρροές, ότι ο Γιάννης Δραγασάκης θα δώσει το όνομά του για την τιμητική, τελευταία, θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Όμως, δεν πάνε όλα όπως θα τα ήθελαν. Ο Θ. Δρίτσας, για παράδειγμα, φέρεται αποφασισμένος να κατέβει ξανά στην Α Πειραιά και έτσι κλείνει το δρόμο στον Γιώργο Κατρούγκαλο που ήθελε, σύμφωνα με πληροφορίες, να μετακινηθεί εκεί από το βόρειο τομέα της Β Αθήνας. Ο Νίκος Βούτσης, που νοσηλεύτηκε πρόσφατα με μαρμαρυγή, μπορεί να εγκαταλείψει την Α Αθήνας, ενώ για τον Αλέκο Φλαμπουράρη, ο κοινοβουλευτικός κύκλος έχει κλείσει.

Facebook Comments