ΑρχικήBackstageΤα «κόλπα» Λινού στον ΣΥΡΙΖΑ, οι αποφάσεις Λοβέρδου και το τηλεφώνημα για...

Τα «κόλπα» Λινού στον ΣΥΡΙΖΑ, οι αποφάσεις Λοβέρδου και το τηλεφώνημα για τις Σπέτσες από βουλευτή της ΝΔ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού έφτασε στις Σπέτσες το Σάββατο, αφού είχε κυκλοφορήσει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ με άρθρο της στο οποίο προτείνει μυστική ψηφοφορία για το ν/σ που κατοχυρώνει την ισότητα στο γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Δηλαδή, όχι απλώς αποδοκίμασε την κομματική πειθαρχία αλλά άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα ήθελε να υπερψηφίσει. Ο Στέφανος Κασσελάκης έμαθε τα νέα με sms από συνεργάτες του και είναι απολύτως φυσικό να περιήλθε σε αμηχανία. Η καθηγήτρια ιατρικής πρόσφατα παραιτήθηκε από τη θέση της τομεάρχη παιδείας επικαλούμενη έλλειψη χρόνου και ακόμη πιο πρόσφατα απευθύνθηκε από το βήμα της Βουλής στον νέο υπ. Υγείας Αδ. Γεωργιάδη με πολύ θερμό τρόπο. Θα μπορούσε εύλογα να συμπεράνει κανείς ότι φιρί-φιρί το πάει ή να συμπεράνει ότι παίζει με τα νεύρα του Στ. Κασσελάκη.
Ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μάρης (διαδικτυακό στοίχημα, ιστοσελίδες κλπ) φαίνεται πως αποφάσισε να εγκαταλείψει το αριστερόστροφο think tank “Ετερον“. Η στήλη πληροφορήθηκε ότι αναζητείται χρηματοδότης από στελέχη του φορέα, επικεφαλής του οποίου είχε τεθεί ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Τα νέα ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τη “Νέα Αριστερά” καθώς Μάρης και “Ετερον” έχουν υποστηρίξει σθεναρά την Έφη Αχτσιόγλου και το νέο εγχείρημα.
Ενδιαφέρον έχει η επίθεση που εξαπέλυσε η “Νέα Αριστερά” στο ΚΚΕ με αφορμή τη θέση που εξέφρασε ο Δ. Κουτσούμπας εναντίον του γάμου και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, λέγοντας ότι οδηγεί σε γονέα 1,2,3 και βάλε.. Η “Νέα Αριστερά” που έχει απογοητευτική καταγραφή στις δημοσκοπήσεις απευθύνεται στο εκλογικό κοινό του ΚΚΕ που διαρκώς ενισχύεται ως κόμμα της παραδοσιακής αριστεράς και προβάλλεται ως εναλλακτική λύση.
Εντύπωση προκαλεί η πληροφορία ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής απέρριψε πρόταση της “Καθημερινής” να συμμετάσχει σε συνέδριο που διοργανώνει η εφημερίδα για τα πενήντα χρόνια της μεταπολίτευσης. Η ιδέα ήταν να συμμετάσχουν όλοι οι εν ζωή πρώην πρωθυπουργοί και τελικά αυτό αποδεικνύεται δύσκολο. Γίνονται, πάντως, προσπάθειες να βρεθεί λύση.
Μέσα στον Φεβρουάριο ο Ανδρέας Λοβέρδος θα πάρει τις αποφάσεις του για το αν θα κατέβει με δικό του κόμμα στις ευρωεκλογές. Το πιθανότερο είναι ότι αυτό θα συμβεί καθώς, όπως γνωρίζει η στήλη, δεν έχει κανένα μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου. 
ΚΟΥΙΖ
Ποιος βουλευτής της ΝΔ τηλεφώνησε σε ποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για να μάθει νέα από τις Σπέτσες;