ΑρχικήBackstageΤα σενάρια για τις έδρες των «Σπαρτιάτων», οι εκλεκτοί υποψήφιοι του Κασσελάκη...

Τα σενάρια για τις έδρες των «Σπαρτιάτων», οι εκλεκτοί υποψήφιοι του Κασσελάκη και το οργανωτικό πλεονέκτημα του ΠΑΣΟΚ

Υπάρχουν διάφορα σενάρια για το πώς θα κατανεμηθούν οι έδρες των “Σπαρτιατών” εφόσον πεταχτούν έξω από το Βουλή με δικαστική απόφαση, αλλά είναι συγκεκριμένοι οι βουλευτές που “κάθονται στα κάρβουνα” ως επιλαχόντες σε συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες.

Χρήστος Σπίρτζης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, για παράδειγμα, είναι πιθανό να γίνουν βουλευτές και αυτό σημαίνει ότι οι δύο πρώην υπουργοί, με ιδιαίτερες δεξιότητες στα οργανωστικά, μπορεί σύντομα να γίνουν μέλη της ΚΟ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σοφία Μπεκατώρου, Δημήτρης Παπαδημητριάδης και Δημήτρης Πανόπουλος, υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, θα υποστηριχθούν θερμά από τον Στ. Κασσελάκη (εφόσον περάσουν τις εσωκομματικές “εξετάσεις” των προκριματικών). Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, η ολυμπιονίκης-ψυχολόγος-ακτιβίστρια του κινήματος #metoo, ο ψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής και ο δημοσιογράφος-συνεργάτης της Ναταλίας Γερμανού χαίρουν της ιδιαίτερης εκτίμησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που έχει σκοπό να τους βοηθήσει όσο μπορεί. Φέρεται εντυπωσιασμένος μάλιστα από τη σεμνότητα της Μπεκατώρου που έστειλε το βιογραφικό της στον isyriza χωρίς να επιδιώξει οποιαδήποτε προσυνεννόηση με την Κουμουνδούρου.

Στην Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθούν να βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο παρόλο που οι δημοσκοπήσεις, η μία μετά την άλλη, επιβεβαιώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεροποιηθεί πλέον στη δεύτερη θέση. Θεωρούν ότι επειδή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έχει οργανωτικό πλεονέκτημα θα καταφέρει να κινητοποιήσει τον κόσμο του και αυτό θα αποτρέψει την αποχή δικών του ψηφοφόρων. Θυμίζουν επίσης ότι συνήθως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ υποεκτιμάται στις δημοσκοπήσεις ακριβώς επειδή περνάει κάτω από το ραντάρ η ικανότητά του να κρατά ενεργό τον κομματικό πυρήνα.

Από 1ης Μαΐου αρχίζουν οι περιορισμοί για τις τηλεοπτικές εμφανίσεις των υποψηφίων ευρωβουλευτών και ως εκ τούτου έχουν αρχίσει ήδη οι “κρατήσεις” προκειμένου να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι δυνατότητες συμμετοχής σε τηλεοπτικές συζητήσεις. Περιττό να σημειωθεί ότι εν προκειμένω ισχύει το “ο θάνατός σου η ζωή μου” και αυτό σημαίνει ότι τα συντροφικά μαχαιρώματα είναι αλλεπάλληλα. Υποψήφιος ενός από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, για παράδειγμα, είπε σε παρουσιαστή εκπομπής ότι συνυποψήφιός του τον “έθαβε” στο καφενείο της Βουλής. Σκοπός του, να τον πείσει να ακυρώσει εμφάνισή του ανταγωνιστή του στο συγκεκριμένο κανάλι την τελευταία εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές και, ει δυνατόν, να πάρει τη θέση του ο ίδιος.

Δεν έχει “κλείσει” το θέμα ενδεχόμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ πριν από τις ευρωεκλογές. Η αναβολή της προγραμματισμένης για τις 4 Απριλίου επίσκεψής του Κ. Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον δεν επηρέασε τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζωρτζ Τσούνη που το χει πάρει προσωπικά να κανονίσει συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο μέσα στον Μάιο.