ΑρχικήBackstageΟι νικητές και οι χαμένοι του ντιμπέιτ του ΣΥΡΙΖΑ, η ανάλυση και...

Οι νικητές και οι χαμένοι του ντιμπέιτ του ΣΥΡΙΖΑ, η ανάλυση και το παρασκήνιο

Η ΕΡΤ δέχθηκε σε λίγες ώρες τόσα συγχαρητήρια από τον ΣΥΡΙΖΑ όσα δεν έχει δεχτεί ποτέ από κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τόσο οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία όσο και η Κουμουνδουρου με ανακοίνωσή της συνεχάρησαν θερμότατα τη δημόσια τηλεόραση για την επιτυχημένη διοργάνωση του debate. Με τον τρόπο τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και οι χρήστες του Χ κάνοντας το debate πρώτο trend (μέχρι να ξεκινήσει το Αλ Τσαντίρι του Λαζόπουλου στο Μέγκα).

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι το debate τους έκανε καλό και ότι βοηθάει για την αύξηση της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία και για τη βελτίωση της εικόνας του κόμματος. Πράγματι, σε σχέση με όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτή ήταν μια καλή στιγμή, γιατί η πολιτική ήταν περισσότερη από την παραπολιτική. Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν φάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει ή, έστω, ότι ανακάμπτει.

Είχε νικητή το debate; Οι γνώμες των πολιτικών αναλυτών διίστανται. Άλλοι θεωρούν ότι κυριάρχησε ο Πολάκης και άλλοι θεωρούν ότι πήρε πόντους ο Φαραντούρης με τον Φάμελλο να μην χάνει.

Το δίδυμο του πρώτου γύρου της εκλογής ηγεσίας είναι Φάμελλος-Πολάκης με τις κόντρες μεταξύ τους για την ισότητα στο γάμο και για τη σχέση του Δημοσίου με ΔΕΗ-ΕΛΠΕ-Εθνική Τράπεζα να αναδεικνύει τις διαφορετικές τους προσεγγίσεις. Ο Φαραντούρης φάνηκε πως είναι πιο κοντά στον Φάμελλο και ο Γκλέτσος πιο κοντά στον Πολάκη.

Στον Κασσελάκη “την έπεσαν” και οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία επιβεβαιώνοντας ότι όχι απλώς δεν τους περνάει το γινάτι τώρα που τον ξεφορτώθηκαν αλλά, αντίθετα, παραμένουν “κολλημένοι”.

Στην Χαριλάου Τρικούπη αδιαφορούν παντελώς. Το ΠΑΣΟΚ γίνεται αξιωματική αντιπολίτευση και δεν θεωρούν ότι η κάθοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναστρέψιμη.