ΑρχικήBackstageΤα θαλάσσια πάρκα, η πατριωτική Αριστερά του Κασσελάκη και το κοινό του...

Τα θαλάσσια πάρκα, η πατριωτική Αριστερά του Κασσελάκη και το κοινό του Ζαγοράκη

Δεν επηρεάζεται ο προγραμματισμός του ταξιδιού του πρωθυπουργού στην Άγκυρα στα μέσα Μαϊου λόγω της νέας τουρκικής πρόκλησης με αφορμή τη δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και το Αιγαίο.

Διπλωματικές πηγές βεβαιώνουν ότι υπάρχει προβληματισμός στην Αθήνα λόγω της έγερσης εκ νέου θέματος γκρίζων ζωνών από την τουρκική πλευρά και για αυτό στάλθηκαν αυστηρά μηνύματα από ΥΠΕΞ και ΥΠΑΜ. Ωστόσο, δεν αλλάζει η στρατηγική του διαλόγου και της διαρκούς προσπάθειας για καλό κλίμα στις διμερείς σχέσεις.

Σημειώνεται ότι η Κουμουνδούρου απάντησε άμεσα και σκληρά στην Άγκυρα με ανακοίνωσή της, για να φανεί ακόμη μια φορά ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιμείνει στο μοτίβο της “πατριωτικής Αριστεράς” στην οποία αναφέρεται προκαλώντας εκνευρισμό σε συντρόφους του που εγκατέλειψαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή που παραμένουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι νεωτέρας.

Μπορεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη, όμως ο πρώην αρχηγός της εθνικής ποδοσφαίρου σαρώνει στη βόρεια Ελλάδα. Δημοσκόπηση που έχουν υπόψη τους στην Χαριλάου Τρικούπη δείχνει ότι η μεταγραφή από τη ΝΔ αποδίδει, καθώς ο Θοδωρής Ζαγοράκης φαίνεται πως έχει δικό του κοινό όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη, λόγω ΠΑΟΚ, αλλά ευρύτερα στη Μακεδονία, με εξαιρετικές επιδόσεις σε Δράμα, Καβάλα, Σέρρες. Αυτός είναι μάλλον ο λόγος που το αυτί του Νίκου Ανδρουλάκη δεν έχει ιδρώσει από τα αρνητικά σχόλια που έγιναν μετά την ανακοίνωση του σάλτου του Θοδωρή Ζαγοράκη από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για να διεκδικήσει τρίτη θητεία στην ευρωβουλή.

Ερωτήματα για τη διαγραφή από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ του μουσουλμάνου βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν λόγω δικαστικής εκκρεμότητας για παράνομες συνταγογραφήσεις που κατηγορείται ότι έκανε ως γιατρός: Γιατί του επετράπη να είναι υποψήφιος αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ήταν γνωστές από το 2014; Γιατί η διαγραφή του αποφασίστηκε μόνο αφού έφτασε στη Βουλή το αίτημα για άρση της ασυλίας του; Τα ερωτήματα αυτά δεν διατυπώνονται μόνο εκτός των κομματικών τειχών, αλλά και εντός.

Γιατί απουσιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Φόρουμ των Δελφών; Η επίσημη εξήγηση είναι ότι λόγω των ταξιδιών του σε Λιθουανία και Πολωνία, το πρόγραμμά του ήταν απαγορευτικό. Από εκεί και πέρα, κάθε εικασία επιτρέπεται…