Τι λένε στο Μαξίμου για Θεοχάρη- Καιρίδη και η συνάντηση Κασσελάκη- Θεοδωράκη

15 mins read
Μεγάλη ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου για την ατυχέστατη αναφορά του υφυπουργού Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη σε ενδεχόμενη αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Τον “άδειασαν” μεγαλοπρεπώς και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο ΥΠΟΙΚ Κ. Χατζηδάκης ενώ κυβερνητικά στελέχη μιλούν για “σύνδρομο Κατρούγκαλου”, εννοώντας ότι η ζημιά που παραλίγο να προκαλέσει ο Χ. Θεοχάρης στη ΝΔ είναι ανάλογη με εκείνη που είχε προκαλέσει ο Γ. Κατρούγκαλος στον ΣΥΡΙΖΑ όταν είχε προαναγγείλει αύξηση ασφαλιστικών εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Βουλευτές της ΝΔ αποκλείουν τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση όταν γίνει ανασχηματισμός και μάλιστα λένε ότι είναι υπερτιμημένος και αναρωτιούνται γιατί.

Αντίθετα, δεν ισχύουν οι πληροφορίες ότι υπάρχει ενόχληση στο Μέγαρο Μαξίμου για τον υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη επειδή προανήγγειλε ελληνοποιήσεις 300.000 παράτυπων μεταναστών. Πρώτα-πρώτα γιατί ποτέ δεν μίλησε για ελληνοποιήσεις και έπειτα γιατί πέτυχε μια εξαιρετικά επωφελή συμφωνία με την ΕΕ που προβλέπει γενναία χρηματοδότηση και ενεργότερη παρουσία της Frontex. Το γεγονός, πάντως, ότι κυκλοφορούν τέτοιες φήμες δείχνει ότι ο Καιρίδης έχει ισχυρές αντιπάθειες εντός ΝΔ που μπορούν να πάρουν χαρακτηριστικά υπονόμευσης. Έχουν γνώση οι φύλακες;
Ο Στέφανος Κασσελάκης θα δώσει σύντομα συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη, στους “Πρωταγωνιστές” (Alpha), και αυτό θα είναι σίγουρα πολιτικοδημοσιογραφικό γεγονός γιατί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί επικοινωνιακά μοτίβα που πρώτος εισήγαγε στην πολιτική ζωή ο επικεφαλής του “Ποταμιού” που, τελικά, σταμάτησε να ρέει. Βέβαια, ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε υψηλότατη δημοτικότητα με το που εμφανίστηκε ως πολιτικός αρχηγός, κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση Κασσελάκη.
Η  ομάδα των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι όλη απέναντι στον Στ. Κασσελάκη, με την εξαίρεση της Ελ. Κουντουρά που είδε φως και μπήκε στο γραφείο του τη μέρα του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ηγεσία. Σημαίνει αυτό ότι κανείς δεν θα είναι ξανά υποψήφιος; Δυστυχώς για τον Κασσελάκη, το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει εσωκομματικό δημοψήφισμα για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών οπότε ή θα αλλάξει το καταστατικό (στο συνέδριο) ή θα υποστεί όποιον από τους παλιούς θελήσει να θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα