ΑρχικήBackstageΤο debate και άλλες πολιτικές ιστορίες...

Το debate και άλλες πολιτικές ιστορίες…

Παρόλο που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει debate Μητσοτάκη-Τσίπρα κατά την προεκλογική περίοδο, οι πηγές της στήλης λένε ότι οι πιθανότητες είναι ελάχιστες, της τάξης του 1%.

Αντίθετα, δεν αποκλείουν την πιθανότητα να γίνει debate όλων των πολιτικών αρχηγών. Ο λόγος δεν είναι ότι ο Μητσοτάκης φοβάται το τηλεοπτικό εκτόπισμα του Τσίπρα, όπως θέλουν να πιστεύουν στην Κουμουνδούρου. Είναι ότι θεωρεί ότι η απευθείας αντιπαράθεσή μαζί του τον “κατεβάζει” στο επίπεδο του αντιπάλου του. Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς, αυτή είναι η προσέγγισή του.

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο για να οριστικοποιηθεί η αύξηση του κατώτατου μισθού από την 1η Απριλίου που θα κινείται από 770 μέχρι 800 ευρώ, εκτός και αν προκύψει έκπληξη προς τα πάνω. Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει ξανά και για τελευταία φορά στις 9 Μαρτίου, που είναι και η επικρατέστερη ημερομηνία για την προκήρυξη των εκλογών. Επίσκεψη στο προεδρικό και τηλεοπτικό διάγγελμα είναι στο πρόγραμμα.

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη δεν είχε ως μοναδικό αντικείμενο την κινητοποίηση των απόδημων ώστε να συμμετάσχουν στις εκλoογές. Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει τη Ν.Δ. προεκλογικά με όλους τους τρόπους, δηλαδή και με εμφανίσεις στα ΜΜΕ και με ομιλίες, ειδικά στην Β΄ Αθήνας όπου έχει γερά ερείσματα.

Σε σχέση με την επικοινωνία του κυβερνώντος κόμματος κατά την προεκλογική περίοδο κεντρικό ρόλο θα διαδραματίσουν ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας που αποφεύγει την κάμερα και τα μικρόφωνα, αν και δημοσιογράφος, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και η εκπρόσωπος των ευρωβουλευτών της ΝΔ Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Ρωτήθηκε από δημοσιογράφο off the record ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πότε μίλησε τελευταία φορά με τον Αλέξη Τσίπρα, πέρα από ένα “καλημέρα” ή “καλησπέρα”, και απάντησε “καλή ερώτηση – δεν θυμάμαι”. Διπλωματική αμνησία λέγεται αυτό…

Τρεις βουλευτές “τσίμπησαν” με την fake επιστολή του ΠτΒ Κώστα Τασούλα που δήθεν μοίραζε λεφτά στους βουλευτές για τις προεκλογικές τους ανάγκες.΄Ενας από αυτούς ανήκει στο κυβερνών κόμμα και δέχεται τη σχετική καζούρα από τους συναδέλφους του στους οποίους μίλησε για το πάθημά του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ