ΑρχικήBackstageΤο δύσκολο καλοκαίρι της ομάδας Τσίπρα και ο «τοίχος» της Έφης

Το δύσκολο καλοκαίρι της ομάδας Τσίπρα και ο «τοίχος» της Έφης

Τα μέλη της ομάδας Τσίπρα (Καλογήρου, Σβίγκου, Βασιλειάδης κα) περνούν δύσκολο καλοκαίρι. Όχι μόνο ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν τους ενημέρωσε έγκαιρα για την απόφασή του να παραιτηθεί αλλά έκτοτε έχει χαθεί… στο Σούνιο.

Οπως έμαθε η στήλη, τον ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν. Στέλνουν γραπτά μηνύματα για να καταφέρουν να μιλήσουν μαζί του και οι επικοινωνία αργεί όχι για ώρες αλλά για μέρες.

Και όσοι περιμένουν καθοδήγηση, απογοητεύονται. Δεν παίρνουν “γραμμή” υπέρ κάποιας υποψηφιότητας για την ηγεσία ούτε έχουν ενημέρωση για τις απόψεις του πχ σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα. Συμβαίνει μάλιστα το παράδοξο να ρωτούν δημοσιογράφους “τι μαθαίνουν”.

Για τα μέλη της ομάδας Τσίπρα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα λόγω της απόστασης που κρατά η Εφη Αχτσιόγλου, φαβορί για την ηγεσία. Όσοι μίλησαν μαζί της δεν κατάφεραν τίποτα περισσότερο από μια γενική και αόριστη συζήτηση που σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει το δικό ΤΟΥΣ ρόλο την επόμενη μέρα.

Και οι ΠΑΣΟΚογενείς που τη στηρίζουν (Ξενογιαννακοπούλου, Ραγκούσης, Μπίστης κα) δεν έχουν απολύτως καμία εγγύηση για τη συνέχεια. Με άλλα λόγια, η Αχτσιόγλου δεν κάνει παρασκηνιακές συμφωνίες για να εξασφαλίσει στήριξη. Και αυτό το κενό δεν αποκλείεται να αξιοποιήσει ο Νίκος Παππάς που εμφανίζεται πολύ πιο large απέναντι στους συντρόφους του προκειμένου να φτιάξει συμμαχίες.

Η ομιλία που θα κάνει η Ε. Αχτσιόγλου στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο θα έχει σφραγίδα Αλέξη Χαρίτση. Ο πρώην υπουργός είναι δίπλα της και τη στηρίζει σε όλα. Κάποιοι τον λένε ήδη υπαρχηγό.