ΑρχικήBackstageΤο νομοσχέδιο Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το σκληρό δίλημμα των...

Το νομοσχέδιο Πιερρακάκη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και το σκληρό δίλημμα των κομμάτων

Το 2024 θα έχει θυελλώδες ξεκίνημα για το πολιτικό σύστημα. Το νομοσχέδιο Πιερρακάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια θα δοθεί σε διαβούλευση τον Ιανουάριο και το δίλημμα θα είναι σκληρό για τα κόμματα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη περιμένουν να μελετήσουν τις λεπτομέρειες της ρύθμισης για να διαμορφώσουν τη θέση τους, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη στήριξης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Ωστόσο, στο παρασκήνιο γίνονται ήδη ζωηρές συζητήσεις. Η στήλη γνωρίζει ότι θα αναζητηθούν επιχειρήματα για να δικαιολογηθεί μία αρνητική στάση παρόλο που δεν θα είναι εύκολο κάτι τέτοιο χωρίς να διαρραγεί η συνοχή του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο στελέχη (τουλάχιστον) έχουν ήδη αποφασίσει να κατέβουν από το τρένο εάν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν στηρίξει το ν/σ Πιερρακάκη.

Αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απλή υπόθεση η καταψήφιση. Ο βουλευτής Π. Παππάς, σε ανύποπτο χρόνο, είχε πάρει θέση υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων, ενώ ο Κ. Ζαχαριάδης σε πρόσφατες συνεντεύξεις του έχει κρατήσει στάση κριτικής στήριξης στη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ανάλογες θέσεις εξέφραζε στο παρελθόν ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα ότι στην Κουμουνδούρου θα δυσκολευτούν.

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσβλέπουν σε τόνωση του μεταρρυθμιστικού προφίλ της κυβέρνησης και σε ικανοποίηση ενός ισχυρού κοινωνικού αιτήματος. Παρόλα αυτά, γνωρίζουν ότι θα υπάρξουν φοιτητικές αντιδράσεις και αναστάτωση στα πανεπιστήμια με αποτέλεσμα να υπενθυμιστεί η αποτυχία του project “πανεπιστημιακή αστυνομία” που έφερε μεγάλη απογοήτευση στο συντηρητικό ακροατήριο.

Κατά τα άλλα: Ο κακός χαμός με τη ροζ σημαία που αποσύρθηκε από έκθεση εικαστικών στο προξενείο της Νέας Υόρκης. Το κολάζ από τα ματωμένα σεντόνια κακοποιημένων γυναικών δεν έπεισε τον ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτη που έδωσε εντολή “αποκαθήλωσης”. Το γεγονός ότι προηγήθηκε καταγγελία του Νατσιού της “Νίκης” ενόχλησε κεντρώους της ΝΔ που απορούν και διαμαρτύρονται.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδης περιμένει τον Μάρτιο το πρώτο του παιδί και θέλει να βρίσκεται όσο πιο πολύ μπορεί δίπλα στη σύζυγό του που συχνά τον ακολουθεί και στα κανάλια όπου πηγαίνει για να δώσει τηλεοπτικές πολιτικές μάχες. Τι ωραίο και αγαπημένο ζευγάρι! Το λένε σύντροφοί του και πολιτικοί αντίπαλοι, αδιακρίτως.