Το παρασκήνιο των αποχωρήσεων από το ΠΑΣΟΚ, η κρυφή επιθυμία του Τσίπρα και το «παρών» του Καραμανλή

20 mins read

Η παραίτηση του Απόστολου Σπυρόπουλου από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην Χαριλάου Τρικούπη και έχει παρασκήνιο. Μιλάμε για τον γιο του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ροβέρτου Σπυρόπουλου που ήθελε να είναι υποψήφιος στην Αρκαδία. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος δεν τον ήθελε στην εκλογική του περιπέτεια και έβαλε βέτο. Παρόλα αυτά, ο Σπυρόπουλος θα έμενε και θα κατέβαινε σε άλλη εκλογική περιφέρεια, όπως εξηγούν συνομιλητές του, αν έβρισκε κάποιον να μιλήσει και να συνεννοηθεί! Αλλά φαίνεται πως έπαιρνε τηλέφωνα και κανείς δεν του απαντούσε με αποτέλεσμα να τα βροντήξει.

Παρασκήνιο υπάρχει και σε σχέση με την παραίτηση της πρώην αναπληρώτριας εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αναστασίας Σιμητροπούλου που επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και προσπάθησε να δώσει την εντύπωση μιας βελούδινης αποχώρησης. Η Αν. Σιμητροπούλου είχε παραιτηθεί από αντιδήμαρχος Αλίμου για να είναι υποψήφια βουλευτής στο νότιο τομέα της Β Αθήνας. Στην πορεία διαπίστωσε ότι ο μηχανισμός Ανδρουλάκη στήριζε τον Στέφανο Ξεκαλάκη και η ίδια έμεινε πίσω. Οταν πήρε στα χέρια της μια δημοσκόπηση που την έδειχνε πολύ χαμηλά, ο κύβος ερρίφθη και αποφάσισε να βγει από την κούρσα. Δεν εγκαταλείπει, πάντως, τον Ν. Ανδρουλάκη. Μπορεί να τη δούμε υποψήφια δήμαρχο Αλίμου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Για να καταλάβετε πόσο ισχυρή είναι η επιθυμία Τσίπρα να δει τον Μητσοτάκη σε ειδικό δικαστήριο για τις υποκλοπές, δώστε προσοχή στο κλείσιμο της ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής:

«Κατεβαίνω από αυτό το βήμα παραδίδοντας σας όχι μόνο στην κρίση του λαού αλλά και της ιστορίας. Διαπράξατε ύβρι, ξέρετε τι σημαίνει μετά, έρχεται η Νέμεσις με την λαϊκή ψήφο, λέω εγώ, και μετά η κάθαρση. Είναι υποχρέωσή μας η κάθαρση όχι για να τιμωρήσει αλλά για να μην επιτρέψει σε κανέναν άλλο πολιτικό στο μέλλον να παραβιάσει τις κόκκινες γραμμές που το Σύνταγμά μας ορίζει».

Τον είχε πει ήδη “αρχηγό του εγκληματικού δικτύου” και “ιθύνοντα νου του παρακράτους“, στο τέλος έβαλε και την κάθαρση μετά τη νέμεση των εκλογών. Και ο νοών νοείτω.

Το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής δίνει το «παρών» σε εκδηλώσεις παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή», ανά την επικράτεια, δεν έχει περάσει απαρατήρητο στο Μέγαρο Μαξίμου. Αφενός γιατί ο Μ. Κοττάκης είναι διευθυντής της εφημερίδας “Εστία” και ασκεί συχνά κριτική στον Κ. Μητσοτάκη από δεξιά. Αφετέρου επειδή το συγκεκριμένο βιβλίο, που επαναλανσάρεται, περιέχει βαριά υπονοούμενα για το ρόλο του αμερικανικού παράγοντα στην εγχώρια πολιτική ζωή.

Ακούγεται ότι αντιδήμαρχος Αθηναίων για την κλιματική αλλαγή Χρήστος Τεντόμας θέλει να είναι υποψήφιος στην Α Αθήνας αλλά δεν έχει πάρει (ακόμη τουλάχιστον) πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου. Αν αυτό συμβεί, αν δηλαδή αποκλειστεί, θα πρόκειται για μη φιλική κίνηση απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη. Το λιγότερο…

Facebook Comments