ΑρχικήBackstageΤο θρησκευτικό συναίσθημα Κασσελάκη, η ψήφος Τσίπρα και οι δημοσιογράφοι στα ευρωψηφοδέλτια

Το θρησκευτικό συναίσθημα Κασσελάκη, η ψήφος Τσίπρα και οι δημοσιογράφοι στα ευρωψηφοδέλτια

Ο Στ. Κασσελάκης θα βρισκόταν δίπλα στον Ν. Δένδια για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Νέα Υόρκη, αν δεν είχε γίνει η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ που προκάλεσε ανησυχία στην υφήλιο.

Το μικρότερο κακό είναι ότι αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμά του ο υπουργός Αμυνας για να μείνει στην Αθήνα.

Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ η εξέλιξη αυτή ήταν μάλλον ευνοϊκή, αν λάβει κανείς υπόψη ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος τον αντιμετώπισε ως τον σημαντικότερο εκπρόσωπο από την πατρίδα και έτσι του επεφύλαξε τις δέουσες τιμές. Κάποιοι παράγοντες της ομογένειας που έχουν καλή σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου απόρησαν και ίσως ενοχλήθηκαν αλλά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει μια θεσμική ιδιότητα που του δίνει τη δυνατότητα να να βρίσκεται στην πρώτη σειρά, ακόμη και στη δοξολογία.

Αυτό που κανείς δεν περίμενε είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καλούσε τους εκκλησιαζόμενους να προσευχηθούν για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Εντάξει, το έχει πει ότι είναι θρησκευόμενος αλλά, επειδή έχει ταχθεί υπέρ του χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους, είναι έκπληξη να δείχνει τόσο απροκάλυπτα το θρησκευτικό του συναίσθημα ως αρχηγός ενός κόμματος που, παραδοσιακά, δεν θα τα θέλει αυτά.

Ψήφισε ο Αλέξης Τσίπρας στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ; Ναι, ψήφισε και μάλιστα ηλεκτρονικά, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη διαδικασία και δηλώνοντας ότι παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ παρά την απόστασή του από τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως καταδείχθηκε στο πρόσφατο συνέδριο. Το γεγονός απογοήτευσε πρώην συντρόφους του στη Νέα Αριστερά που περίμεναν ότι θα απέχει για να σηματοδοτήσει την αποδοκιμασία του Στ. Κασσελάκη. Αλλά ο πρώην πρωθυπουργός κινήθηκε θεσμικά και έτσι θα συνεχίσει, όπως λένε συνομιλητές του.

Αν υπάρχει ένας υποψήφιος ευρωβουλευτής που ξέρει ήδη σε ποια επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου θα εκπροσωπήσει το κόμμα του, αυτός είναι ο Γιώργος Αυτιάς για τον οποίο όλοι στη ΝΔ είναι βέβαιοι ότι θα εκλεγεί. Ο πρώην δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ θα μπει στην επιτροπή οικονομικών, όπου εκπροσωπούσε τη ΝΔ ο Γιώργος Κύρτσος μέχρι να διαγραφεί και στη συνέχεια η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου που δεν θα είναι υποψήφια λόγω της αξιοποίησης από την ίδια email αποδήμων που, κανονικά, δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην κατοχή της.

Κι άλλος δημοσιογράφος πέρασε απευθείας από τηλεοπτική εκπομπή σε ευρωψηφοδέλτιο! Ο Μανώλης Αναγνωστάκης αποχαιρέτησε τους τηλεθεατές του στο ΟΡΕΝ για να αποδεχθεί την πρόταση του Ανδρέα Λοβέρδου να είναι υποψήφιος με τους “Δημοκράτες”. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, έπεται συνέχεια…

ΚΟΥΙΖ

Με ποιον υπουργό συναντήθηκε πρόσφατα ο πρώην διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρης Δημητριάδης;

Ποιες ευρωβουλευτίνες διαφορετικών κομμάτων βρέθηκαν πρόσφατα στο ίδιο αυτοκίνητο;