ΑρχικήΕπικαιρότητα10 νέα κρούσματα - Σε καραντίνα το προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών

10 νέα κρούσματα – Σε καραντίνα το προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών

Δέκα νέα κρούσματα του κορωνοϊού και κανέναν θάνατος το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3.266, εκ των οποίων το 55.0% άνδρες αφορά άνδρες. Τα 720 (22.0%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 1.826 (55.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα, εννέα συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 2 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 100.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 117 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 190 θανάτους συνολικά στη χώρα. 60 (31.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 100.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Σε καραντίνα το προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Epirus TV News πρόκειται για 52χρονη από την Παραμυθιά η οποία είχε διακομιστεί στο Νοσοκομείο Φιλιατών με συμπτώματα πνευμονίας.

Από σήμερα το πρωί έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της, ενώ τέθηκε σε προσωρινή καραντίνα για προληπτικούς λόγους το ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό που ήλθε σε άμεση επαφή μαζί της κατά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Μετά το πρώτο θετικό κρούσμα κορωνοϊού το Κέντρο Υγείας Παραμυθιάς με ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι έχει ήδη γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους με το προσωπικό να βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων.

Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας, για μια εβδομάδα το Κέντρο Υγείας θα εξυπηρετεί μόνο επείγοντα περιστατικά ενώ αναστέλλεται η συνταγογράφηση, η εξέταση τακτικών περιστατικών και η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων.

Τέλος όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη απολύμανση.