Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία στην Πάτρα: Οι γιατροί ειδοποίησαν την Αστυνομία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

21 mins read

Νέα στοιχεία ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στην εκπομπή Live News στο Mega, σχετικά με τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας στην Πάτρa.

Οι γιατροί, που παρακολουθούσαν την πορεία της υγείας της 9χρονης, στην οποία σημειωτέον είχε τοποθετηθεί απινιδωτής, αποφάσισαν να ειδοποιήσουν την αστυνομία, ώστε να υπάρξει παρέμβαση από τις Αρχές για την καλύτερη διερεύνηση της υπόθεσης και για να γίνει σωστή ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η αιτία θανάτου δεν σχετιζόταν με όσα είχαν έως τότε οδηγήσει τη μεγάλη κόρη της οικογένειας Δασκαλάκη στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, εκδόθηκε από τον εισαγγελέα η απόφαση σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο ανθρωποκτονίας στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μαλένας -η οποία «έφυγε» πρώτη από τη ζωή από τα τρία κορίτσια, σε ηλικία μόλις 3,5 ετών.

Σύμφωνα με την απόφαση, δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος των γιατρών ή οποιουδήποτε άλλου προσώπου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας στην υπόθεση θανάτου της μικρής Μαλένας. Κατά συνέπεια, απερρίφθη η μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχαν υποβάλει οι γονείς των τριών κοριτσιών μετά τον θάνατο του πρώτου παιδιού.

Αυτό σημαίνει ότι δεν προκύπτει κανένα στοιχείο που να παραπέμπει στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας σχετικά με την υπόθεση θανάτου της Μαλένας, το 2019.

Σκληρή παρέμβαση της ένωσης ιατροδικαστών

Την ίδια στιγμή, λίγες ημέρες μετά την γραπτή δήλωση από την ιατροδικαστή του υπουργείου Δικαιοσύνης και προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα, σχετικά με την την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας, παρόμοια αν ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ένωση Ιατροδικαστών Υπουργείου Δικαιοσύνης

Με αφορμή τα όσα βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα και απασχολούν την κοινή γνώμη, η Ένωση των ιατροδικαστών επισημαίνει ότι: «Παρατηρείται γύρω από τα περιστατικά αυτά, και λόγω του αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντός τους, παρέλαση ιδιωτών ιατροδικαστών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με τα υπό διερεύνηση περιστατικά, και οι οποίοι τοποθετούνται σε πρώτο πληθυντικό ως να έχουν την ευθύνη τους. Και όλα αυτά ενώ οι σχετικές υποθέσεις βρίσκονται υπό προανακριτική, ανακριτική ή εισαγγελική διερεύνηση».

«Σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης»

«Θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι ιατροδικαστικές πράξεις στη χώρα μας διενεργούνται αποκλειστικά από κρατικούς λειτουργούς, πρωτίστως των ιατροδικαστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης» αναφέρει επιπλέον η ανακοίνωση.

Τέλος η Ένωση των ιατροδικαστών αφού τονίζει ότι η ενημέρωση της κοινής γνώμης είναι σεβαστή και απαραίτητη σημειώνει: «άλλωστε οι ιατροδικαστές των ιατροδικαστικών υπηρεσιών ενημερώνουν πάντα για τα περιστατικά αυξημένου κοινωνικού ενδιαφέροντος. Όταν όμως η ενημέρωση γίνεται από ανθρώπους που δεν χειρίζονται τα περιστατικά κι αγνοούν τα αντικειμενικά ιατροδικαστικά ευρήματα, δημιουργεί σύγχυση και πιθανή παραπλάνηση της κοινής γνώμης», λένε απευθυνόμενοι εμμέσως πλην σαφώς στους ιδιώτες ιατροδικαστές.

Facebook Comments