ΑρχικήΕπικαιρότητα19 νέα κρούσματα - Μόλις 3 εισαγόμενα

19 νέα κρούσματα – Μόλις 3 εισαγόμενα

Σε 19 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο. Κανένα από τα νέα κρούσματα δεν εντοπίστηκε σε πύλη εισόδου της χώρας.

Από τα 19 νέα κρούσματα, τα τρία ήταν εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο μετά την είσοδό τους στη χώρα, τα εννέα καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τα δύο στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης και από ένα σε Κοζάνη, Λάρισα, Χαλκιδική, Ξάνθη και Κυκλάδες.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας είναι 3.983, εκ των οποίων το 54,7% άνδρες αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 1.088 (27,3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.044 (51,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

12 διασωληνωμένοι

Την ίδια ώρα, 12 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών, ενώ μία είναι γυναίκα και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος, ενώ από την έναρξη την πανδημίας, έχουν καταγραφεί 194 θάνατοι συνολικά στη χώρα. Από τα θύματα, 63 (32,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη και το 95,9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Αρνητικά όλα τα τεστ των τουριστών που έφθασαν στην Ελλάδα από Βρετανία

Aρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ που διενεργήθηκαν τις πρώτες ημέρες μετά την επανέναρξη των πτήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκεκριμένα, στις 15 Ιουλίου έγιναν 1.366 τεστ σε επιβάτες που ταξίδεψαν απευθείας από βρετανικά αεροδρόμια στη χώρα μας και στις 16 Ιουλίου 1.437 τεστ. Τα αποτελέσματα όλων των τεστ, και των δύο ημερών, ήταν αρνητικά.

Στα δρομολόγια περιλαμβάνονταν απευθείας πτήσεις από το Μπέρμινχαμ και το Μάντσεστερ, δηλαδή περιοχές όπου έχουν καταγραφεί υψηλά επιδημιολογικά φορτία.

2 κρούσματα Βρετανών από πτήσεις τράνζιτ

Σε πτήσεις τράνζιτ, από το Λονδίνο μέσω Παρισιού και Λάρνακας, βρέθηκαν δύο κρούσματα. Οι επαφές αμφοτέρων έχουν ιχνηλατηθεί και οι φορείς τέθηκαν κατά τα προβλεπόμενα σε απομόνωση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ