ΑρχικήΕπικαιρότηταΑΣΕΠ: Πάνω από 100.000 οι υποψήφιοι, μόλις 5.000 οι θέσεις

ΑΣΕΠ: Πάνω από 100.000 οι υποψήφιοι, μόλις 5.000 οι θέσεις

Περισσότεροι από 100.000, είναι οι υποψήφιοι του γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, για μία θέση στο Δημόσιο, ωστόσο μόλις 5.000 θα λάβουν το εισιτήριο της πρόσληψης. Η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώθηκε με συμμετοχές ρεκόρ και η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.

Ο διαγωνισμός που θα διεξαχθεί -εκτός απροόπτου-τον Μάρτιο του 2023 θα καλύψει 5.124 μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο και θα διεξαχθεί σε δύο στάδια. Μάλιστα, το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ήδη τον ακριβή αριθμό των μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο που θα καλυφθούν, καθώς και την κατανομή τους στους φορείς ανά κλάδο και ειδικότητα.

Στην πρώτη αυτή διαγωνιστική διαδικασία του μεγαλύτερου διαγωνισμού στην 28χρονη ιστορία της Ανεξάρτητης Αρχής αναμένεται να καλυφθούν οι εκκρεμείς προσλήψεις του 2022 και του 2023. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2022 και 2023 ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 5.124, εκ των οποίων οι 3.502 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 1.565 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 57 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ).

Η πρόσκληση-προκήρυξη περιλαμβάνει τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για 33 κλάδους-ειδικότητες ΠΕ και 23 ΤΕ και εκεί αναφέρεται, επίσης, η ύλη του μαθήματος εξέτασης γνώσεων γενικού περιεχομένου, ενώ οι υποψήφιοι θα εξεταστούν και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας. Η εξέταση και των δύο μαθημάτων θα γίνει με τη μέθοδο των ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών.

Οι εξετάσεις:

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις γνώσεων γενικού περιεχομένου, καθώς και σε δοκιμασία δεξιοτήτων και εργασιακής αποτελεσματικότητας, η οποία αντικαθιστά την εργασιακή εμπειρία, που πλέον θα έχει σημαντικά μικρότερη βαρύτητα από άποψη μορίων. Κυριότερη μέθοδος εξέτασης είναι οι ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (multiple choice).