ΑρχικήΕπικαιρότητα2η Συνδιάσκεψη Φιλελεύθερης Νεολαίας: Η ατζέντα πέρα από το 2021

2η Συνδιάσκεψη Φιλελεύθερης Νεολαίας: Η ατζέντα πέρα από το 2021

Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε µετάβαση. Μετά από τη δεκαετή οικονοµική κρίση που χτύπησε µε σφοδρότητα τη χώρα, ο αναστοχασµός κι ο επαναπροσδιορισµός των εθνικών στόχων αποτελούν προτεραιότητα.

Οι προκλήσεις που αναδύονται επηρεάζουν αφενός το µέλλον της Ελλάδας και αφετέρου τη συνοχή και την προοπτική ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η νέα γενιά δεν µένει αµέτοχη αλλά δηλώνει ηχηρά την παρουσία και τη θέλησή της να εκφέρει λόγο για όλα όσα την αφορούν. Τον Σεπτέµβριο του 2014, ανεξάρτητοι φιλελεύθεροι νέοι και νέες από όλοι την Ελλάδα, συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη για να συµµετάσχουν στην 1η Συνδιάσκεψη Φιλελεύθερης Νεολαίας.

Καρπός της τριήµερης εκείνης συνάντησης ήταν η Φιλελεύθερη ατζέντα για το 2021, στους θεµατικούς άξονες της εργασίας, της εκπαίδευσης, της δηµόσιας διοίκησης και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Ένα µικρό µέρος της ατζέντας έχει υλοποιηθεί. Το µεγαλύτερο όµως, το πιο «δύσκολο», παραµένει στις καλένδες.

Ωστόσο, οι νέοι δεν θέλουν να τεθούν εκ νέου στο περιθώριο. Πιστεύουµε ότι πρέπει να βγούµε πάραυτα από τη στενωπό του λαϊκισµού και του συντηρητισµού που διαπερνά το σύνολο του πολιτικού φάσµατος και ν’ ανοίξουµε πανιά για νέους ορίζοντες. Ως φιλελεύθεροι, διεκδικούµε περισσότερες ευκαιρίες σε µια νέα, προοδευτική εποχή, καθώς πλησιάζουµε της δισεκατονταετηρίδα του ελεύθερου εθνικού βίου.

Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2020, λίγο πριν της 199η επέτειο της Επανάστασης, διοργανώνεται η 2η Συνδιάσκεψη Φιλελεύθερης Νεολαίας, στην Αθήνα (ξενοδ. Domotel Καστρί). Σε αυτό το µεγάλο αντάµωµα, προσκαλούνται όλες και όλοι όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι να συµµετάσχουν στον διάλογο για το µέλλον της Ελλάδας και να διαµορφώσουν από κοινού τη Φιλελεύθερη ατζέντα πέρα από το 2021. Η φωνή της νέας γενιάς έχει σηµασία γι’ αυτό η συµµετοχή µας είναι µια ιδανική ευκαιρία να θέσουµε επί τάπητος τους προβληµατισµούς µας.

Στη Συνδιάσκεψη θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισµό εξέχουσες προσωπικότητες του φιλελεύθερου κινήµατος από την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πιο συγκεκριµένες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντοµα. Το πρόγραµµα της Συνδιάσκεψης βρίσκεται αναρτηµένο στην ιστοσελίδα www.youngliberals.gr.

Η συµµετοχή στη συνδιάσκεψη είναι ατοµική και ανεξάρτητη από συλλογικούς φορείς.

Η οργανωτική πρωτοβουλία ανήκει στους Ελεύθερους Νέους (Young Liberals), µέλος του LYMEC.

H διοργάνωση γίνεται δυνατή χάρη στην ενεργό υποστήριξη του φιλελεύθερου Ιδρύµατος Φρίντριχ Νάουµαν για την Ελευθερία.

Δηλώσεις συµµετοχής γίνονται στον ακόλουθο σύνδεσµο έως τις 11 Μαρτίου: https://forms.gle/SqRSpfPUMyCzynuo8