ΑρχικήΕπικαιρότηταΘεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 22 κρούσματα σε γηροκομείο της Μητρόπολης

Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν 22 κρούσματα σε γηροκομείο της Μητρόπολης

Νέα εστία της Covid -19 εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, σε οίκο ευγηρίας στον Εύοσμο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στην μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» που ανήκει στη Μητρόπολη Νεαπόλεως, οι 15 βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα των τεστ και σε 7 από τους υπαλλήλους της μονάδας, στην οποία ο αριθμός των φιλοξενουμένων ανέρχεται σε 45.

Τα κρούσματα ανακαλύφθηκαν όταν εμφάνισαν ήπια συμπτώματα και η διεύθυνση ζήτησε να γίνουν τεστ από κλιμάκιο ΕΟΔΥ, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα τον ιό μετέφερε στο γηροκομείο μία ηλικιωμένη που μεταφέρθηκε από συγγενείς της σε εξωτερικό ιατρό, προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις, μετά τις οποίες, επέστρεψε στο γηροκομείο.

Το περιστατικό σημειώνεται λίγες ημέρες μετά το μπαράζ κρουσμάτων σε γηροκομείο στο Ασβεστοχώρι.

Στον οίκο ευγηρίας, ο οποίος έχει τεθεί σε καραντίνα, αρχικά εντοπίστηκαν επτά κρούσματα κορωνοϊού. Πέντε άνδρες και δύο γυναίκες ηλικίας από 80 έως 92 ετών βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19 και μεταφέρθηκαν για νοσηλεία σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Παπανικολάου.

Ακολούθησαν ενδελεχείς έλεγχοι στους ηλικιωμένους και το προσωπικό του οίκου ευγηρίας όπου τις ημέρες που ακολούθησαν εντοπίστηκαν συνολικά 41 κρούσματα της νόσου Covid-19, ενώ τρεις από τους ηλικιωμένους ασθενείς κατέληξαν.