ΑρχικήΕπικαιρότηταΘεσσαλονίκη: Επίθεση αντιεξουσιαστών με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ (video)

Θεσσαλονίκη: Επίθεση αντιεξουσιαστών με μολότοφ σε διμοιρία των ΜΑΤ (video)

Ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποίησε «καταδρομική» επίθεση, το βράδυ της Κυριακής, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του τουρκικού προξενείου.

Όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα Grtimes.gr, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ επί της οδού Απ. Παύλου εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονταν στο σημείο.

επισ-2

Ακολούθως, η αστυνομία  απάντησε με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Πιο συγκεκριμένα, άγνωστοι που συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ενάντια στη χθεσινή επέμβαση της ΕΛΑΣ στην πλατεία Καλλιθέας, κινήθηκαν από την πλατεία προς την οδό Ολυμπιάδος και πέταξαν περίπου 20 μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρισκόταν στο σημείο.

καμενα

Στη συνέχεια, έστησαν οδοφράγματα και πυρπόλησαν κάδους, ενώ από τις μολότοφ προκλήθηκαν φθορές σε έξι σταθμευμένα οχήματα.

Μετά την επίθεση, δυνάμεις της ΕΛΑΣ κινήθηκαν προς την πλατεία Καλλιθέας, στην Άνω Πόλη όπου και δέχτηκαν νέα επίθεση από τους νεαρούς.

Σε δέκα προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, ωστόσο οι προσαχθέντες αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, καθώς κατά την εξέτασή τους δεν προέκυψε κάτι επιλήψιμο εναντίον τους, ενώ οι έρευνες για τους δράστες συνεχίζονται από αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας.

https://www.facebook.com/GRTIMES.gr/videos/1649795468507499