Θεσσαλονίκη: Πορείες κατά του εργασιακού νομοσχεδίου

17 mins read

Σε εξέλιξη βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης οι απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τα εργασιακά, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο ξεκίνησε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την Τρίτη 8 Ιουνίου και αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου.

Συνδικάτα, εργατικά σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, βγήκαν σήμερα για μια ακόμη φορά στον δρόμο, κηρύσσοντας πανελλαδική απεργία, αντιδρώντας στις αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο στις εργασιακές σχέσεις.

Μέλη του ΠΑΜΕ και άλλων κλαδικών σωματείων, έχοντας συγκεντρωθεί νωρίτερα στο άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιούν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας την απόσυρση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Πριν τις 11.30 το πρωί της Πέμπτης πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, που είχαν συγκεντρωθεί στην Καμάρα, κατέβηκαν στον δρόμο πραγματοποιώντας επίσης πορεία σε κεντρικές οδούς της πόλης.

«Σήμερα τα σωματεία της Θεσσαλονίκης, όπως και τα εργατικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα απεργούμε ενάντια στο νομοσχέδιο – “έκτρωμα” που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλλει μια εργασιακή ζούγκλα. Να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε σκλάβους προς όφελος των μεγαλοεργοδοτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών. Ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν ήρθε ξαφνικά μια μέρα», αναφέρει ο πρόεδρος συνδικάτου οικοδόμων Θεσσαλονίκης, Θανάσης Κουτσουράς.

Προσθέτει: «Η εργατική τάξη αυτής της χώρας δεν θα επιτρέψει αυτό το νομοσχέδιο να περάσει. Αυτό το νομοσχέδιο θα καταλήξει στα σκουπίδια. Οργανώνουμε την πάλη μας που δεν ξεκίνησε σήμερα. Εδώ και βδομάδες, εδώ και μήνες είμαστε στο δρόμο του αγώνα και συνεχίζουμε».

«Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στην κυβέρνηση και στον υπουργό να αποσύρει τώρα αυτό το νομοσχέδιο – “έκτρωμα”. Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το νομοσχέδιο ούτε να ψηφιστεί αλλά πολύ περισσότερο δεν υπάρχει καμία περίπτωση αυτό να εφαρμοστεί μέσα στους χώρους δουλειάς. Με αγώνες πολλών χρόνων κατακτήσαμε αυτά τα δικαιώματα και δεν θα τα δώσουμε πίσω για κανέναν. Ταυτόχρονα θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο στις κυβερνήσεις που εδώ και χρόνια προσπαθούν να χτυπήσουν τα εργασιακά δικαιώματα ότι η καρδιά των εργαζομένων είναι τα συνδικάτα. Δεν θα μας βάλουν στο χέρι», υπογραμμίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδικάτου γάλακτος – τροφίμων Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Κυριαζίδης.

 

Facebook Comments