ΑρχικήΕπικαιρότηταΘεσσαλονίκη, ώρα μηδέν: Προς κανονικό lockdown με κλείσιμο δημοτικών και βραδινή απαγόρευση...

Θεσσαλονίκη, ώρα μηδέν: Προς κανονικό lockdown με κλείσιμο δημοτικών και βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας

Η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως βρίσκεται προ των πυλών μιας νέας δέσμης μέτρων, μετά την υπαγωγή της πόλης σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης τρίτου επιπέδου από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Στο τραπέζι  η αναστολή λειτουργίας και των Δημοτικών σχολείων και η επαναφορά της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 21:00 ως τις 05:00, μόνο που οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα, στην τακτική συνάντησή τους κάθε Τετάρτη με τους αρμόδιους υπουργούς. 

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι «η κυβέρνηση θα εξετάσει τι παραπάνω μπορεί να κάνει για να περιορίσει την κινητικότητα είτε σε εθνικό, είτε σε περιφερειακό επίπεδο. Όμως αυτό θα συνεκτιμηθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε, από την Θεσσαλονίκη, ότι άλλες 50 ΜΕΘ πρόκειται να ανοίξουν στην Βόρεια Ελλάδα.

Η ταχύτατη κάλυψη ακόμη και των επιπλέον κλινών ΜΕΘ που διασφαλίστηκαν για τον κορωνοϊό στη Θεσσαλονίκη, η αυξημένη θετικότητα στην κοινότητα και ο κίνδυνος που ελλοχεύει για τις ευπαθείς ομάδες και ο φόβος για κορεσμό των μονάδων υγείας, οδήγησαν σήμερα το πρωί στην πόλη τον υπουργό Υγείας, προκειμένου να συγκαλέσει σύσκεψη.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η Ελλάδα πλέον γίνεται μια ενιαία υγειονομική περιφέρεια όσον αφορά την διαχείριση της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, οι κλίνες ΜΕΘ κατανέμονται ως εξής:

  • 27 στην Θεσσαλονίκη
  • 6 στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ,
  • 7 στο Νοσοκομείο Ξάνθης
  • 5 στο νοσοκομείο Σερρών
  • 5 στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
  • 15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης
  • 6 στο νοσοκομείο Γιαννιτσών

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός παράλληλα, αύριο 12/11 το Διαβαλκανικό νοσοκομείο πρόκειται να συνδράμει στην προκαθορισμένη εφημερία του το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.