ΑρχικήΕπικαιρότητα98 επιθέσεις μπαχαλάκηδων σε 18 ημέρες για να πάρει άδεια ο Κουφοντίνας

98 επιθέσεις μπαχαλάκηδων σε 18 ημέρες για να πάρει άδεια ο Κουφοντίνας

“Μπαράζ” επιθέσεων από τους μπαχαλάκηδες προκειμένου να εκβιάσουν για να πάρει άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας. “Ντου”, τρικάκια, φέιγ βολάν και καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και σε εκδηλώσεις της ΝΔ είναι ορισμένες από τις… κινήσεις “αλληλεγγύης” προς τον τρομοκράτη της 17Ν.

Από την ημέρα που άρχισε την απεργία πείνας, δηλαδή στις 2 Μαΐου έχουν καταγραφεί 68 ενέργειες στην Αττική και 30 στην επαρχία. Το αίτημα του Κουφοντίνα  θα συζητηθεί σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, μετά την άσκηση αναίρεσης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έως και το μεσημέρι της ίδιας μέρας εξελίχθηκαν 9 καταδρομικές επιθέσεις και βανδαλισμοί, εκ των οποίων οι τέσσερις συντονισμένες στη 01:40! Στη 01:38 άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε δύο ΑΤΜ τράπεζας στην οδό Γούναρη 137 στη Γλυφάδα και στη 01:40 φθορές υπέστη ένα ΑΤΜ στη συμβολή των οδών Γούναρη και Ιθάκης στη Γλυφάδα, ένα ακόμη στην οδό Αθηνόδωρου στα Πετράλωνα, στην οδό Νικηταρά στη Νέα Ιωνία και στην οδό Θουκυδίδου στον Αλιμο, σε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 03:00 καταστράφηκε ένα ΑΤΜ στου Ζωγράφου, στις 03:30 άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο Δημαρχείο Περιστερίου και τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό σε ιδιωτικό κολέγιο στην Καλλιθέα. Στις 15:00 χθες το μεσημέρι σχεδόν ταυτόχρονα άγνωστοι έβαζαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων σε τέσσερα σημεία της Αθήνας. Εξω από την ΑΣΟΕΕ στην οδό Πατησίων, όπου έκλεισε για αρκετή ώρα, με τους νεαρούς να πετούν φέιγ βολάν που έγραφαν: «Οταν οι αντάρτες μπούνε στην Αθήνα, το Σύνταγμα θα λέγεται Πλατεία Κουφοντίνα».

Αντίστοιχες ενέργειες έγιναν στην Ιερά Οδό στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου στην οδό Κοκκινοπούλου και στο Πάντειο. Σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου καταγραφόταν και «μπαράζ» ανάληψης ευθυνών για κάποιες από τις ενέργειες, όπως στο Δημαρχείο Περιστερίου, στην καταδρομική επίθεση καταστροφών καταστημάτων στην Πάτρα και στο Αστυνομικό Τμήμα Καισαριανής από την ομάδα «Χαοτική Συγχορδία».