9 χρόνια μετά – Καμία δικαίωση για τους νεκρούς της Marfin

15 mins read

Εννιά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα με αθώους ανθρώπους να βρίσκουν φρικτό θάνατο στον χώρο εργασίας τους.

Η δολοφονική επίθεση στην τράπεζα Marfin όπου βρήκαν φρικτό θάνατο 3 νέοι άνθρωποι, η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης δεν λέει να σβήσει από τη μνήμη. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου ήταν έγκυος.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρφιν νεκροι

Το ημερολόγιο έδειχνε 5 Μαϊου 2010 όταν γραφόταν μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας. Η Ελλάδα ζούσε τις πρώτες μέρες του μνημονίου. Οι Έλληνες ήταν στους δρόμους. Χιλιάδες πολίτες συμμετείχαν στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας. Ίσως το πιο μεγάλο που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Ξαφνικά και ενώ όλα κυλούσαν ειρηνικά η ατμόσφαιρα άρχισε να μυρίζει μπαρούτι. Ξεσπούν επεισόδια. Ο διαδηλωτές προσπάθησαν να απομονώσουν τους ταραξίες που είχαν παρεισφρήσει στο συλλαλητήριο αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έγινε η πρώτη επίθεση στο βιβλιοπωλείο Ιανός και λίγο αργότερα ακολουθεί ο εμπρησμός στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου. Επικρατεί πανικός και σκηνές αλλοφροσύνης καθώς οι υπάλληλοι τρέχουν να σωθούν από το φλεγόμενο κτίριο και τους καπνούς που τους κόβουν την ανάσα.

Σχετική εικόνα

Δυστυχώς 3 νέοι άνθρωποι δεν καταφέρνουν να βγουν από το κτίριο και βρίσκουν τραγικό θάνατο. Η Αγγελική Παπαθανασοπούλου, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης. Η πρώτη ήταν έγκυος. Η τραγωδία της Marfin συγκλονίζει το πανελλήνιο και δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Όσοι καταφέρνουν να βγουν ζωντανοί περιγράφουν τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν. Βγαίνουν μπαρουτοκαπνισμένοι από το κτήριο και δεν μπορούν να καταλάβουν τι συνέβη. Γιατί δολοφονήθηκαν κάποιοι συνάδελφοί τους. Γιατί περί δολοφονιών πρόκειται. Και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη.

Σχετική εικόνα

Ο τόπος της τραγωδίας μετατρέπεται σε τόπο προσκυνήματος. Χιλιάδες πολίτες συρρέουν για να αφήσουν ένα λουλούδι και να αποτίσουν φόρο τιμής.  Όμως τα λουλούδια δεν θα φέρουν τους ανθρώπους πίσω. Και οι δικοί τους άνθρωποι θα αναρωτιούνται για όλη τους την ζωή τι έφταιξε και χάθηκαν έτσι τα παιδιά τους, ποιοι ήταν αυτοί που φώναζαν “κάψτε τους”. Και γιατί τα χέρια που τους πήραν την ζωή δεν τιμωρήθηκαν έως σήμερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαρφιν νεκροι

Facebook Comments