ΑρχικήΕπικαιρότηταΑ/ΓΕΕΘΑ: «Πρώτα θα κάψουμε όποιον πατήσει ελληνικό έδαφος και μετά θα μάθουμε...

Α/ΓΕΕΘΑ: «Πρώτα θα κάψουμε όποιον πατήσει ελληνικό έδαφος και μετά θα μάθουμε ποιος είναι»

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, έστειλε σκληρό και αποφασιστικό μήνυμα προς την Τουρκία.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους , είπε «Όποιος  πατήσει τα πόδια του στο έδαφος, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι».

Τόνισε δε πως «Οι Τούρκοι με τη συμπεριφορά τους προδίδουν και μεγάλη νευρικότητα για τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας τους. Όσες χώρες διετέλεσαν κάποτε αυτοκρατορίες, παρουσιάζουν συμπεριφορές που σχετίζονται με τις αναμνήσεις τους. Αυτό στη δική τους τουλάχιστον περίπτωση προκαλεί μεγάλη αστάθεια».

Παράλληλα, ο στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισήμανε ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι συγκροτημένος στρατός, ναυτικό και αεροπορία. Πολύ δύσκολα μπορείς να τα βάλεις μαζί τους και οποίος τα βάλει θα φύγει με πολύ μεγάλο κόστος και αυτό το ξέρουν οι γείτονες».

Αναφερόμενος στη γειτονική χώρα ο Α/ΓΕΕΘΑ ανέφερε πως «όλοι επιχειρούν να αποφύγουν αντιπαράθεση με την Τουρκία, όμως το επεισόδιο με τους Γάλλους τους υποχρέωσε να σταματήσουν να προσποιούνται πως δεν υπάρχει πρόβλημα».

Και πρόσθεσε «Πλέον η Τουρκία ενοχλεί πολλά εθνικά συμφέροντα. Του Ισραήλ, της Συρίας, της Αιγύπτου, της Γαλλίας, μεγάλου μέρους της Λιβύης, της Κύπρου, της Ελλάδας. Ενοχλεί πολλά κράτη».

«Ο Ερντογάν κάνει αυτά που λέει και εμείς κάνουμε αυτά που λέμε εμείς. Ξέρουμε απολύτως τι θα κάνουμε και στον Έβρο, και στα νησιά και σε ανοιχτή θάλασσα», σημείωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Τέλος, αναφέρθηκε ειδικά στην ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογραμμίαζοντας ότι γίνονται συνεχείς ασκήσεις, δεσμεύσεις περιοχών, δοκιμάζονται και επαναξιολογούνται τα σχέδια μας, έγιναν συμβούλια Αρχηγών, «ξέρουμε ακριβώς τι θα γίνει και πως θα γίνει».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ