ΑΑΔΕ: Εντόπισε μεγάλο κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης νοθευμένων ποτών

10 mins read

Οι τελωνειακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ βρίσκονται στα ίχνη ενός ιδιαίτερα επικίνδυνου κυκλώματος παράνομης διάθεσης αλκοολούχων προϊόντων.

Σύμφωνα με το ant1news.gr, σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία της ΑΑΔΕ και την Αστυνομία, εντόπισαν σημεία στο Αρμένιο Λάρισας και στο Στεφανοβικείο Μαγνησίας, όπου υπάρχουν προϊόντα άκρως επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία.

Η επιχείρηση εξελίσσεται σε ανοιχτούς υπαίθριους χώρους, αποθήκες, φορτηγά και εμπορευματοκιβώτια.

Οι πρώτες ενδείξεις παραπέμπουν σε κύκλωμα λαθρεμπορίας, που είχε δημιουργήσει παράνομο  εμφιαλωτήριο κρασιού, με άδεια «κάβας», το οποίο έφερνε καθαρή αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) από άλλο κράτος-μέλος της Ε.Ε. και στη συνέχεια έφτιαχνε παραποιημένα και νοθευμένα ποτά, με σκοπό να τα διαθέσει στην ελληνική αγορά.

Επίσης, τα αποστάγματα που βρέθηκαν, πιθανόν προέρχονται από τη σύνθεση αιθυλικής αλκοόλης και αρωματικών ουσιών, για να παραπέμπουν στη γεύση του τσίπουρου.

Σε κάθε περίπτωση, τα προϊόντα αυτά δεν είχαν ελεγχθεί από καμιά Υπηρεσία για να εξακριβωθεί η επίπτωση τους στη δημόσια υγεία.

Ειδικότερα μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι ακόλουθες ποσότητες :

Αρμένιο

-13 τόνοι οινόπνευμα (96 βαθμών) εντός δεξαμενών, αποθηκευμένο σε φορτηγό

-60 φιάλες βουλγαρικής προέλευσης

-40 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης

-40 λίτρα αλκοολούχων υγρών

Στεφανοβίκειο

-1.052 λίτρα αποσταγμάτων

-Πέντε χιλιάδες εξακόσια δεκατρία (5.613) λίτρα κρασί

H υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, κατάσχονται τα προϊόντα, μηχανήματα και μέσα μεταφοράς, ενώ παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί συλλήψεις και αναζητούνται τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.

Facebook Comments