Αδιανόητη πρόκληση- Εξώδικο Λαγού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας

11 mins read

Αδιανόητη είναι η πρόκληση από τον καταδικασμένο στη δίκη της Χρυσής Αυγής ως διευθυντή εγκληματικής οργάνωσης και ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό, καθώς απέστειλε εξώδικο στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ταυτόχρονα, καταθέτει αγωγές αποζημίωσης για 100.000 ευρώ στους τηλεοπτικούς σταθμούς, σε εφημερίδες και ειδησεογραφικά sites της χώρας, ενώ προσφεύγει και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Μάλιστα σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «θα αποκαλύψει στον Ελληνικό λαό και στα διεθνή μέσα, τον βρώμικο ρόλο παραγόντων της δημόσιας ζωής, που οδήγησε στην δικαστική καταδίκη αθώων ανθρώπων, ως “εγκληματικής οργάνωσης”». Στην εξώδικη επιστολή του προς την κ. πρόεδρο της Δημοκρατίας που έστειλε δια του συνηγόρου του Κώστα Πλεύρη, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μετά από όσα συνοπτικώς ανέφερα και τα οποία επί μήνας ηνεχόμην υπομονετικώς ευελπιστών, στην ρήσιν του Γερμανού Μυλωνά ότι “υπάρχουν δικασταί στο Βερολίνο” και με την πεποίθησιν ότι θα υπάρξουν δικασταί στας Αθήνας σας απευθύνω την παρούσαν διαμαρτυρίαν μου κι’ επειδή σέβομαι τον θεσμόν τον οποίον εκπροσωπείτε σας παρακαλώ να έχω μίαν απάντησιν στα όσα σας εξέθεσα και ιδίως στο εάν με θεωρήτε ή όχι ένοχον, δηλαδή στο εάν δια σας ισχύει το τεκμήριον αθωότητός μου ή δεν ισχύει.        

(…) Εννοείται, ότι αν δεν καταδεχθήτε να απαντήσετε εις εμέ τον εκπρόσωπον 131.000 Ελλήνων που με εψήφισαν θα με αναγκάσετε να προσφύγω στην δικαιοσύνην, διότι έχω ευθύνην έναντι της αληθείας και των ιδεών μου. (…) Εν αναμονή απαντήσεώς σας να είσθε βεβαία, ότι δεν πρόκειται να απογοητεύσω τους 131.000 πατριώτας που με επιστεύσαν, με εψήφισαν και αναμένουν νέους αγώνας υπέρ της Πατρίδος ώστε κάποτε να ακουσθή η φωνή των: Η Ελλάς ενίκησε».

Facebook Comments