Αδιανόητο και απάνθρωπο – 1.200 αυτοκίνητα εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό, 22 ώρες μετά!

31 mins read

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έδιναν μάχη, ώστε να απεγκλωβίσουν τους εκατοντάδες οδηγούς που βρίσκονται στην Αττική Οδό, στο έλεος του χιονιά που έφερε η κακοκαιρία “Ελπίς”.

Οι δυνάμεις του Στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση, μοίραζαν από το βράδυ τρόφιμα, νερά και κουβέρτες στα εγκλωβισμένα άτομα στην Αττική Οδό, ωστόσο για κάποιους πολίτες συμπληρώνονται 24 ώρες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, χωρίς τροφή, νερό και θέρμανση μέσα στα αυτοκίνητά τους.

 

attiki-odos-apegklwvismos__7_

stratos-attiki-odos__2_

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ είπε ότι απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα ενώ παραμένουν εγκλωβισμένα ακόμη περίπου 1.200!

«Με την συνδρομή του στρατού, της ΕΚΑΜ της Αστυνομίας μοιράστηκαν στους εγκλωβισμένους 1.040 μάλλινες κουβέρτες. Ο κόσμος που εγκλωβίστηκε έχει καταταλαιπωρηθεί. Μερικοί εγκλωβίστηκαν για σχεδόν 20 ώρες» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, αναφέροντας πως στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν περίπου 400 άνθρωποι ώστε να έχουν θέρμανση και στοιχειώδη φιλοξενία καθώς άνοιξε και ένα ξενοδοχείο πάνω στην Αττική Οδό.

O κόσμος ταλαιπωρημένος και αγανακτισμένος κοιμάται ακόμη και στο πάτωμα ενώ ηλικιωμένοι είναι εμφανώς εξαντλημένοι.

egklwvismenoi_ksenodoxeia4

egklwvismenoi_ksenodoxeia3

Σημειώνεται ότι αρκετοί είναι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν στο σημείο ακινητοποίησης τα αυτοκίνητά τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται από την Λεωφόρο Μεσογείων, την Αττική Οδό (έξοδοι 13 και 14) και σε αρκετές άλλες περιοχές της Αττικής με τους απεγκλωβισμένους να οδηγούνται σε ασφαλή σημεία. Επιπλέον δεν έχουν σταματήσει οι μεταφορές νεφροπαθών για αιμοκάθαρση, ανθρώπων που χρειάζονται να μεταβούν σε νοσοκομεία, ακόμα και προσωπικού που δυσκολεύεται να μεταβεί στις μονάδες υγείας.

Σε ποια σημεία είναι κλειστή η Αττική Οδός 

Στην Αττική Οδό απαγορεύεται η διέλευση οποιουδήποτε οχήματος δεν είναι επιχειρησιακό. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Δ.Π.Λ. Υμηττού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην Περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ν..E.O. Aθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες εγκλωβισμένων στην Αττική Οδό

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε ο κ. Νίκος, κάτοικος Παιανίας ο οποίος βρίσκεται εγκλωβισμένος από το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αττική Οδό, στο ύψος της Πεντέλης.

“Είχαμε βενζίνη στο αμάξι και βγάλαμε πολλές ώρες και μέσα σε ένα λεωφορείο. Ήμασταν και σε ένα τούνελ, οπότε τη βγάλαμε. Εγκλωβιστήκαμε κάνα χιλιόμετρο από τη Δουκίσσης Πλακεντίας. Ήταν μεγάλο το μποτιλιάρισμα, δεν είχε να κάνει με αλυσίδες, όλα είχαν εγκλωβιστεί. Το πρώτο κρουασάν ήρθε από τα παιδιά από τη γειτονιά, στις 10 και μισή το βράδυ. Εμείς ήμασταν εδώ από τις 12 το μεσημέρι. Οι πιο πολλοί που φεύγουν πάνε από την Κηφισίας. Εμείς θέλουμε να πάμε Παιανία”, είπε ο κ. Νίκος.

“Η Κατεχάκη είναι κλειστή, η Λαυρίου είναι κλειστή. Όσοι βγαίνουν στην Κηφισίας είναι χωρίς αλυσίδες. Τώρα στην Αττική Οδό δεν έχει ύψος, αλλά έχει παγώσει, έχει γίνει πάγος. Το να βγω στη Μεσογείων ή στην Κατεχάκη που είναι κλειστή δεν ξέρω πόσο σοφό είναι για την κατεύθυνση που θέλουμε να πάμε. Ρωτήσαμε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και δεν ξέρουν τίποτα. Οπότε λέμε να κάτσουμε εδώ, τουλάχιστον είμαστε ασφαλείς”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, οχήματα πηγαίνουν αντίθετα επί της Αττικής Οδού, προσπαθώντας να βρουν τρόπο διαφυγής, ενώ αγωνία υπάρχει και για τους εργαζόμενους στα διόδια, οι οποίοι παραμένουν επίσης εγκλωβισμένοι.

 

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και η κ. Ειρήνη Ξενάκη, για τον Γολγοθά που πέρασε με τον χειρουργημένο πατέρα της, καθώς έμειναν εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων για 12 ώρες.

“Δεν υπάρχουν λόγια για αυτό που συμβαίνει. Ήμασταν 12 ώρες εγκλωβισμένοι στη Μεσογείων. Έφτασα να πάρω στη ΓΑΔΑ τηλέφωνο, και μου είπαν γιατί μας πήρατε και δεν έπρεπε να βγείτε από το σπίτι. Φύγαμε από το νοσοκομείο με τον πατέρα μου που είναι χειρουργημένος εχτές το μεσημέρι, 12 η ώρα. Πήγαμε από κεντρικές αρτηρίες πιστεύοντας ότι ο κρατικός μηχανισμός θα είναι παρόν. Ο άνθρωπος έμεινε 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο, να μας θάβει το χιόνι στη Μεσογείων. Εμείς μένουμε στα Καλύβια”, είπε η κ. Ξενάκη.

Περπατήσαμε στο χιόνι, με άνθρωπο που είχε κάνει και πέρυσι χειρουργείο, για να μπούμε στο μετρό, απελπισμένοι πια. Ήμασταν κοντά στο Νομισματοκοπείο. Το αυτοκίνητό μου το άφησα κάπου στη Μεσογείων. Φύγαμε την ώρα που άρχισε να μας θάβει το χιόνι, πιστέψαμε ότι αυτό θα είναι το νέο Μάτι. Πήγαμε σε ένα ξενοδοχείο, μετά από 12 ώρες μέσα στο αυτοκίνητο. Ο πατέρας μου είναι 65 ετών”, πρόσθεσε η ίδια.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα