ΑρχικήΕπικαιρότηταΑντιεμβολιαστές στην Πάτρα αρνούνται να λάβουν αίμα από εμβολιασμένους

Αντιεμβολιαστές στην Πάτρα αρνούνται να λάβουν αίμα από εμβολιασμένους

Σαν να μην έφτανε η προσπάθεια κάποιων να πείσουν γιατρούς να τους δώσουν «μαϊμού» πιστοποιητικά, δήθεν ότι έκαναν εμβόλιο, οι αντιεμβολιαστές εμφανίζονται πλέον και σε οργανωμένες ομάδες προσπαθώντας να παρασύρουν και άλλους, ώστε σε περίπτωση ανάγκης για μετάγγιση αίματος να αρνηθούν αίμα… εμβολιασμένων.

Μαστοράκου: Να παρέμβει εισαγγελέας

Τα σενάρια της επιστημονικής φαντασίας και των «ψεκασμένων» αιτιολογιών, δίνουν και παίρνουν στο διαδίκτυο. Με την Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου, όχι απλά να ξεσπά, αλλά να ζητά και την παρέμβαση του Εισαγγελέα. «Μέχρι τώρα είχαμε την άρνηση διασωλήνωσης, από την οποία πέθαναν και άνθρωποι, τώρα έχουμε ομάδες που αρνούνται μετάγγιση» δηλώνει η κυρία Μαστοράκου.

«Είναι συνταρακτικό το ότι υπάρχουν ομάδες που λειτουργούν οργανωμένα και πανελλαδικά. Αυτό το έχουμε δει και στην άρνηση της διασωλήνωσης, αλλά η τελευταία μόδα είναι ότι αν κάποιος μπει χειρουργείο ή θέλει μετάγγιση και ανήκει σε κάποια από τις παραπάνω ομάδες «αντιεμβολιαστών» ζητά να μην γίνει μετάγγιση από εμβολιασμένο. Εχουν δηλαδή συγκεκριμένη απαίτηση. Αυτό φυσικά δεν έχει καμία επιστημονική βάση. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καμία επαφή με την επιστήμη και δέχονται ότι διαβάσουν στο διαδίκτυο. Εχω την άποψη πλέον ότι λειτουργούν συντεταγμένα» .

Σκληρή απάντηση είχε δώσει ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος: «Θα του κάνετε εξέταση αντι-ψέκ αντισωμάτων» . Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος, «αν τα έχει τότε πάτε για τον επόμενο. Θα κοστίσει λιγάκι η διαδικασία αλλά θα είστε σίγουροι. Αν πρόκειται για επείγουσα μετάγγιση αίματος τότε θα πάρετε ένα μικρό ρίσκο να αλλάξει το DNA σας και να γίνετε Εσκιμώος» .

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), κίνδυνος για έναν άνθρωπο που κάνει μετάγγιση θα μπορούσε να προκύψει αν ο αιμοδότης είχε κάνει εμβόλιο με ζώντες μικροοργανισμούς. Για να αποφευχθεί αυτό, η αιμοληψία θα έπρεπε να γίνει τουλάχιστον 4 εβδομάδες μετά το εμβόλιο. Στο μεσοδιάστημα θα έπρεπε να έχει επουλωθεί πλήρως και το σημείο της έγχυσης του εμβολίου.

Εν τούτοις, αν το εμβόλιο περιέχει αδρανοποιημένο ή μη ζώντα μικροοργανισμό, αιμοληψία μπορεί να γίνει αμέσως. Αρκεί ο αιμοδότης να αισθάνεται καλά. Αν έχει ήπιες αντιδράσεις στο εμβόλιο, μπορεί να δώσει αίμα όταν περάσουν 7 ημέρες από την υποχώρησή τους.

Το βίντεο των «ψεκασμένων» 

Οι αντιεμβολιαστές έχουν ανεβάσει ένα viral βίντεο στο  Facebook με τίτλο «τι περιέχει το αίμα των εμβολιασμένων» . Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην Γερμανία, ομάδα γιατρών και δικηγόρων εξέτασε το αίμα εμβολιασμένων ασθενών.

Η επικεφαλής ιατρός ανησυχεί για τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στα δείγματα αίματος και τα μοιράστηκε, όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, πήραν στα χέρια τους φιαλίδιο γνωστής εταιρείας που πλασάρει τα σκευάσματά της για τον COVID, δείχνοντας τι εντόπισαν. «Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι βάζουν μέσα τους» , καταλήγει το ρεπορτάζ.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=-b4l40mp2PM