Άδωνις: «500.000 αντισηπτικά σήμερα στα σούπερ μάρκετ»

14 mins read

Περί τα 500.000 τεμάχια αντισηπτικών βρίσκονται από σήμερα το πρωί στα σούπερ μάρκετ, όπως ανέφερε ο υπουργός ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στη Βουλή και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά.

Ο κ. Γεωργιάδης, πρόσθεσε ότι με βάση τροπολογία που θα κατατεθεί στην Βουλή θα επιταχυνθεί η διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων οι οποίες θα ασχοληθούν με την παραγωγή αντισηπτικών. Μάλιστα ο υπουργός ανάπτυξης εκτίμησε ότι με αυτή τη ρύθμιση θα εκτιναχθεί η παραγωγή στα 800.000 τεμάχια ημερησίως.

Ακόμη, ο υπουργός ανάπτυξης αν και παραδέχθηκε ότι στην αγορά υπάρχει έλλειμμα αντισηπτικών λόγω της τεράστιας ζήτησης υπεραμύνθηκε της απόφασης για διατίμηση στο κέρδος και όχι στην παραγωγή.

«Στενοχωριέμαι που σας το αποκαλύπτω σε αυτή την ηλικία αλλά αν δεν υπάρχει κέρδος κανένας επιχειρηματίας δεν θα κάνει εισαγωγές» είπε ο κ. Γεωργιάδης επιμένοντας πως η κατάσταση στην ελληνική αγορά είναι εξαιρετικά καλύτερη από χώρες στο εξωτερικό.

Μάλιστα, οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς επέκρινε με σφοδρότητα τη ρύθμιση του Υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση για μείωση στο 50% των συμβάσεων εργασίας αλλά και για το κόστος επίταξης ιδιωτικών κλινικών.

«Να πάρετε πίσω τη ρύθμιση για τα εργασιακά. Είναι η απόλυτη συνταγή καθίζησης της οικονομίας. Να βάλετε όρο ότι εν θα αναστέλλεται η σύμβαση. Όχι να την αναστέλλετε μόνοι σας. Επίσης, είναι στίγμα σε όποιον επιτρέπει την εύνοια των ιδιωτικών κλινικών. Είναι αισχρό, είναι ανήθικο και πρέπει να το ανακαλέσετε άμεσα».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης άφησε να εννοηθεί ότι η ρύθμιση είναι σωστή και πως στόχος είναι την επομένη της κρίσης να έχουν διασφαλιστεί όλες οι θέσεις εργασίας:

«Όποιος εργοδότης πειράξει εργαζόμενο θα μείνει μόνος. Δεν φαντάζομαι ότι υπάρχει κάποιος τόσο ανόητος που να κάνει απολύσεις αυτή την περίοδο» είπε.

Τελος ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε εξαιρετικά ευχαριστημένος από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση κάτι το οποίο όπως είπε επιβεβαιώνεται από το ότι χιλιάδες Έλληνες του εξωτερικού επιθυμούν να έρθουν στην Ελλάδα επειδή εδώ νιώθουν πιο ασφαλείς.

 

 

Facebook Comments