Αεροδρόμια: Αρνητικά τα 250 τεστ σε τουρίστες – Αγωνία για τα συνολικά αποτελέσματα

9 mins read

Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα πρώτα νέα από τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν χθες στα αεροδρόμια καθώς πριν από λίγο βγήκαν τα αποτελέσματα των πρώτων 250 τεστ από το Ηράκλειο της Κρήτης και είναι όλα αρνητικά.

Εντός της ημέρας θα βγουν τα αποτελέσματα από τουλάχιστον 6.500 δειγματοληπτικούς ελέγχους σε ισάριθμους επιβάτες περίπου 235 διεθνών πτήσεων που ήταν ο απολογισμός της πρώτης ημέρας. Το επιχειρησιακό σκέλος αυτής της διαδικασίας ολοκληρώθηκε ικανοποιητικά για τα κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) που συνέλεγαν τα δείγματα.

Η διαδικασία του δειγματοληπτικού ελέγχου στους επιβάτες των πτήσεων από τις χώρες του εξωτερικού, με τη χρήση ενός «έξυπνου» αλγόριθμου που υπολογίζει, με βάση το QR code που θα επιδεικνύουν υποχρεωτικά οι ταξιδιώτες, αν αυτοί έχουν υψηλότερες πιθανότητες να είναι φορείς του κορωνοϊού, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό.

Δείγμα των σαρωτικών και στοχευμένων ελέγχων είναι το γεγονός, πως στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, 20 άτομα ανά βάρδια και όλο το 24ωρο προέβαιναν στα τεστ των επιλεγμένων επιβατών πτήσεων, αντίστοιχα 10 ανά βάρδια στο αεροδρόμιο Μακεδονία, 10 στο Ηράκλειο και από 5 έως 7 στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας.

Στον διεθνή αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος καταγράφηκαν 69 αφίξεις αεροπορικών πτήσεων, 54 στο Ηράκλειο Κρήτης και οι υπόλοιπες 67 στα άλλα αεροδρόμια της χώρας.

Facebook Comments