Άγνωστοι αφαίρεσαν την πινακίδα «Zackie Oh» από την Οδό Γλάδστωνος

8 mins read

Άγνωστοι κατέβασαν από την οδό Γλάδστωνος, που σκοτώθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος με φρικτό τρόπο, την πινακίδα που ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του και έφερε το drag όνομά του. Η πινακίδα έγραφε «Οδός Zackie Oh».

Η συγκεκριμένη πινακίδα είχε τοποθετηθεί συμβολικά στις 21 Σεπτεμβρίου, την ημέρα που συμπληρώθηκε ένα έτος από τον θάνατό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αφαίρεση της πινακίδας δεν έγινε από το Δήμο Αθηναίων αλλά από αγνώστους.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι η επιγραφή “Οδός Zackie Oh” που αναρτήθηκε συμβολικά την ημέρα της συμπλήρωσης ενός χρόνου από τη δολοφονία του Zak από μέλη της LGBTQI+ κοινότητας στη συμβολή των οδών Γλάδστωνος και Πατησίων, αφαιρέθηκε.

Είχε προηγηθεί μια βδομάδα πριν απόπειρα καταστροφής του στένσιλ με τη μορφή του, που είχε φιλοτεχνηθεί την ίδια μέρα με πρωτοβουλία φεμινιστικών ομάδων. Είχαν τότε “πατήσει” το στένσιλ με τη μορφή του με τα γράμματα Χ Α, τα οποία εντός ολίγων ωρών φροντίσαμε να αφαιρεθούν.

Εμείς ενημερώνουμε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα επιστρέφουμε πάντα στο σημείο που αφαιρέθηκε βάναυσα η ζωή του φίλου μας Ζακ, της συντρόφου μας Zackie και θα επιμένουμε να υπενθυμίζουμε στον φασισμό της διπλανής πόρτας ότι δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα