ΑρχικήΕπικαιρότηταΑγοραστός: «Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές στη Θεσσαλία στις 8 Οκτωβρίου»

Αγοραστός: «Δεν μπορούν να γίνουν εκλογές στη Θεσσαλία στις 8 Οκτωβρίου»

«Δεν μπορούν να γίνουν δημοτικές και περιφερειακές εκλογές στις 8 Οκτωβρίου στη Θεσσαλία υπό αυτές τις συνθήκες» τόνισε ο Περιφερειάρχης της περιοχής Κώστας Αγοραστός σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ.

 

 

Λίγο αργότερα στο Open, δήλωσε «ότι η στάθμη του νερού στον Πηνειό έχει φτάσει στα 9 μέτρα από 4 που φτάνει συνήθως σε μια νεροποντή», ενώ νωρίτερα στον Σκάι, είπε πως η κατάσταση στη Θεσσαλία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Daniel» είναι πολύ δύσκολη. Ο κ. Αγοραστός σημείωσε πως το βάρος θα δοθεί στην Καρδίτσα. Θα ξεκινήσουν και σήμερα επιχειρήσεις απεγκλωβισμών με κάθε μέσο, από αέρος (ελικόπτερα) και με κλιμάκια του Στρατού με βαριά μηχανήματα.

 

 

8 χωριά στην Καρδίτσα χρειάζονται βοήθεια

Τόνισε πως 8 χωριά στη Καρδίτσα χρειάζονται βοήθεια και θα επιχειρήσουν σήμερα τα σωστικά συνεργεία με βάρκες, Hummer, βαριά μηχανήματα και ελικόπτερα. «Κάποια από τα χωριά δεν είναι προσεγγίσιμα», είπε ο κ. Αγοραστός. «Είναι άνθρωποι που έχουν παραμείνει στα χωριά και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα υψηλότερα σημεία των σπιτιών τους και περιμένουν να τους παραλάβουν διασώστες», πρόσθεσε. Για την κατάσταση που βρίσκεται ο Πηνειός, ο κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι έχει καλύψει όλες τις πλημμυρικές εκτάσεις αλλά από χθες το βράδυ βρίσκεται σε σταθεροποίηση.