ΑρχικήΕπικαιρότηταΑίτημα Αθήνας σε ΗΠΑ για το πανίσχυρο αντιτορπιλικό «Αrleigh Burke»

Αίτημα Αθήνας σε ΗΠΑ για το πανίσχυρο αντιτορπιλικό «Αrleigh Burke»

Αίτημα προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια του αντιτορπιλικού κατευθυνόμενων βλημάτων «Arleigh Burke» έκανε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρόκειται για ένα ικανότατο αμερικανικό πλοίο με εκτόπισμα 9.000 τόνους, μήκος 155 μέτρα και 300 άνδρες πλήρωμα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αυτό που έχει σημασία είναι ο οπλισμός του, ο οποίος είναι βαρύτατος, καθώς διαθέτει πυροβόλο 127 χιλιοστών, αμυντικά συστήματα «Phalanx» (τα οποία θέλει το Πολεμικό Ναυτικό), πυραύλους επιφανείας αλλά και αντιαεροπορικούς πυραύλους με μεγάλη εμβέλεια ( 160 χλμ), τορπίλες αλλά και ένα οργανικό ελικόπτερο.

Η Ελλάδα είχε προβεί και στο παρελθόν σε αίτημα προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια «Αrleigh Burke», το οποίο είχε απορριφθεί. Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζουν να έρθει ως «πακέτο» μαζί με την πρόταση για κατασκευή τεσσάρων φρεγατών στην Ελλάδα, εφόσον επιλέξουμε τις αμερικανικές αλλά και για αναβάθμιση τεσσάρων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ 200 αλλά και την συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα νέων αμερικανικών φρεγατών FFG.

Πηγή: skai.gr