ΑρχικήΕπικαιρότηταΑιχμές συνεργατών Ιερώνυμου: «Η πανδημία δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση»

Αιχμές συνεργατών Ιερώνυμου: «Η πανδημία δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση»

«Το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας δεν προσφέρεται για μικροκομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση, ούτε η Εκκλησία δέχεται να γίνεται εργαλείο από οιονδήποτε επιθυμεί να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες».

Αυτό τονίζουν στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με την επισήμανση ότι η διαχείριση αυτής της εθνικής δοκιμασίας απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις.

«Η χθεσινή Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία απεστάλη τόσο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και στις Ιερές Μητροπόλεις, με θέμα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αυτό ακριβώς το πνεύμα αντανακλά και αποτυπώνει ξεκάθαρα», υπογραμμίζουν.

«Της έκδοσης του εγκυκλίου σημειώματος προηγήθηκε συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, καθώς από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία συμπορεύεται με την αρμόδια Πολιτεία, με στόχο πάντα την προστασία του ανθρώπινου προσώπου και του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας υγείας.

Έτσι, το όλο ζήτημα αντιμετωπίστηκε με τρόπο που αρμόζει στην Εκκλησία και προστατεύει τόσο την ανθρώπινη ζωή και υγεία όσο και τη θρησκευτική ελευθερία και όχι με ανήκεια μέτρα επιβολής ολοκληρωτικής προσέγγισης και χαρακτήρα», αναφέρουν.

Tσίπρας σε Ιερώνυμο: «Η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο είχε, χθες Πέμπτη ,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημειώνεται, κατά τη συνομιλία τους ο κ. Τσίπρας του εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία της πανδημίας και τον ενημέρωσε για τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους πιστούς κατά την είσοδό τους στις εκκλησίες.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε πως σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που η πανδημία βρίσκεται εκτός ελέγχου και δεκάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους καθημερινά, η πρωτοβουλία της Ιεράς Συνόδου με την οποία προτρέπει τους πιστούς να κάνουν τεστ πριν προσέλθουν στις εκκλησίες είναι στη σωστή και αυτονόητη κατεύθυνση για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Με δύο λόγια, η Εκκλησία προτείνει αυτό που δεν τολμά η κυβέρνηση να εφαρμόσει», σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ωστόσο, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, η Πολιτεία οφείλει να αναλαμβάνει τις ευθύνες της και να μην τις πετά στην Εκκλησία για συστάσεις προς τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.