ΑρχικήΕπικαιρότηταΑλλάζει ο καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας και πιθανή χιονόπτωση στα βόρεια προάστια...

Αλλάζει ο καιρός: «Βουτιά» της θερμοκρασίας και πιθανή χιονόπτωση στα βόρεια προάστια την Κυριακή

Ραγδαία αλλαγή θα σημειώσει ο καιρός, καθώς από το μεσημέρι του Σαββάτου θα σημειωθεί αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, από 8 έως 10 βαθούς Κελσίου, ενώ θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Παράλληλα, θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Μαρουσάκης: Χιονοπτώσεις και στα βόρεια προάστια από το μεσημέρι της Κυριακής

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, τα χιόνια θα φθάσουν σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές (Πάρνηθα, Πεντέλη, Κιθαιρώνα) και προς τη Βοιωτία, σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ στα βόρεια προάστια χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το μεσημέρι της Κυριακής.

Παράλληλα, ο κ. Μαρουσάκης τόνισε ότι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ακόμη και σε μηδενικά υψόμετρα στον Έβρο, σε τελείως πεδινές περιοχές. Μάλιστα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης τα χιόνια θα φθάσουν ήδη από το βράδυ του Σαββάτου.

Επιπλέον, ο μετεωρολόγος προέτρεψε τους οδηγούς να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες για κάθε ενδεχόμενο, ειδικά από τη Λαμία και πιο βόρεια.




Αρναούτογλου: Έρχονται χιονοπτώσεις και δυνατοί βοριάδες

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός θα είναι διαφορετικός στη βόρεια και τη νότια Ελλάδα το Σάββατο, με την κακοκαιρία να επηρεάζει περισσότερο τη Μακεδονία και τη Θράκη.

«Η χώρα μας αύριο θα χωριστεί σε δύο διαφορετικά τμήματα», τόνισε ο μετεωρολόγος, «με σοβαρή επιδείνωση του καιρού σε Μακεδονία και Θράκη, με χιονόνερο και βροχές στη βόρεια πεδινή χώρα και δυνατούς βοριάδες».

Η Αττική κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα έχει σύννεφα και από αργά το βράδυ θα ξεκινήσουν κάποιες βροχές στα δυτικά, κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότια στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 10 με 17 βαθμούς Κελσίου, ανέφερε.

Επιπλέον, από το βράδυ του Σαββάτου, οι χιονοπτώσεις θα φτάσουν σε περιοχές της βόρειας Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου.




Οι 13 περιοχές που θα χιονίσει το Σαββατοκύριακο

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, χιόνια θα πέσουν σε 13 περιοχές, τις οποίες και αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

  • Καστοριά,
  • Κοζάνη,
  • Φλώρινα,
  • Έδεσσα,
  • Θεσσαλονίκη,
  • Καβάλα,
  • Ξάνθη,
  • Αλεξανδρούπολη,
  • Λήμνος,
  • Σαμοθράκη,
  • Καρπενήσι,
  • Καλάβρυτα,
  • Τρίκαλα Κορινθίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, χιόνια προβλέπονται και στην Αττική, από Κυριακή ξημερώματα μέχρι το απόγευμα κατά διαστήματα στα ορεινά.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Β. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Από αύριο το μεσημέρι, στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ τις απογευματινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή (21/1) θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές της βόρειας Ελλάδος και στα ορεινά και ημιορεινά της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδος.

β) Από τις πρωινές ώρες της Κυριακής οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν στα ορεινά της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης ενώ θα σταματήσουν στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία και την Ήπειρο.

γ) Τη Δευτέρα (22/1) ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα σταματήσουν.

Α. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν:

α) Από τις προμεσημβρινές ώρες αύριο, αρχικά στο βόρειο και βαθμιαία στο κεντρικό και το νοτιοδυτικό Αιγαίο .

β) Την Κυριακή οι θυελλώδεις βοριάδες θα επεκταθούν και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

γ) Από τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας (22/1) οι θυελλώδεις βοριάδες θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τις πρωινές ώρες της Τρίτης (23/1).

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

α. Από τις μεσημβρινές ώρες αύριο μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στην Ήπειρο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

β. Από τις πρώτες ώρες της Κυριακής μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Οι χάρτες του Meteo

Στους Χάρτες 1 και 2 παρουσιάζεται η βροχή (πράσινες αποχρώσεις) και το χιόνι (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το μεσημέρι και τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 20/01.

Χάρτης 1. Βροχή (πράσινες αποχρώσεις) και χιόνι (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το μεσημέρι του Σαββάτου 20/01

Χάρτης 3. Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου 20/01 στο οδικό δίκτυο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ