ΑρχικήΕπικαιρότηταAlpha Bank: Άνοιξε, όπως αναμενόταν ευρέως, το βιβλίο προσφορών για το Tier...

Alpha Bank: Άνοιξε, όπως αναμενόταν ευρέως, το βιβλίο προσφορών για το Tier II

Άνοιξε, όπως αναμενόταν ευρέως, το βιβλίο προσφορών για το Tier II της Alpha Bank, μετά τα investor calls που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες ημέρες οι πέντε διεθνείς τράπεζες-ανάδοχοι της έκδοσης, οι Citi, JP Morgan, Goldman Sachs, Nomura και Barclays.
Σημειώνεται πως στόχος της συστημικής τράπεζας είναι η άντληση 500 εκατ. ευρώ. Η αρχική απόδοση τοποθετήθηκε στο 5,5% με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να τοποθετούν την τελική απόδοση κάτω του 5%.
Ο τίτλος θα είναι τύπου 10.25NC5.25, δηλαδή 10,25 ετών με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν από την πάροδο των πρώτων 5,25 ετών, ενώ εκτιμάται πως έχει λάβει αξιολόγηση Caa2 από τη Moodys και CCC από την S&P. Η ημερομηνία ωρίμανσης είναι η 11η Ιουνίου 2031, ενώ το reset date για τα 5,25 έτη η 11η Ιουνίου 2026.
Η ζήτηση αναμένεται να είναι θερμή τόσο λόγω των επενδυτών που συνεχίζουν να κυνηγούν τις αποδόσεις, αλλά και των σημαντικών βημάτων προόδου που έχει πραγματοποιήσει η Alpha Bank στο μέτωπο της μείωσης των NPEs, μετά και το deal με το επενδυτικό κεφάλαιο Davidson Kempner για την τιτλοποίηση του χαρτοφυλακίου Galaxy αξίας 10,8 δισ. ευρώ και την πώληση της εταιρείας διαχείρισης κόκκινων δανείων, τη Cepal, τραβώντας τα βλέμματα της αγοράς.
Πηγή: marketnews.gr