ΑρχικήΕπικαιρότηταAlpha Bank: Pimco και Davidson Kempner μονομαχούν για το Galaxy

Alpha Bank: Pimco και Davidson Kempner μονομαχούν για το Galaxy

Δυο δεσμευτικές προσφορές έλαβε η Alpha Bank για την τιτλοποίηση Galaxy όπως ενημέρωσε τις χρηματιστηριακές αρχές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η μια προσφορά ανήκει στην Pimco και η δεύτερη σύμφωνα με πηγές της αγοράς η Davidson Kempner.

Η Άλφα Τράπεζα Α.Ε. ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη Συναλλαγή Galaxy, Τιτλοποίησης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων («Συναλλαγή Galaxy»), έλαβε δύο (2) δεσμευτικές προσφορές από διεθνείς επενδυτές («Δεσμευτικές Προσφορές»).

Η Τράπεζα, με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς της συμβούλους, βρίσκεται στη διαδικασία αξιολόγησης των Δεσμευτικών Προσφορών και, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις πολιτικές της, θα ενημερώσει εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για τις αποφάσεις της για τη Συναλλαγή Galaxy

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα υποβολής δεσμευτικών προσφορών είχαν οι PIMCO, Davidson Kempner (DK), Cerved και Elliott μέσω της ιταλικής θυγατρικής της στη διαχείριση απαιτήσεων Credito Fondiario.

Δέλεαρ για τους επενδυτές αποτελεί η νέα Cepal, «προικισμένη» με υπό διαχείριση απαιτήσεις 27 δισ. ευρώ. Η δυνατότητα αγοράς έως και του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου επιτρέπει στον επενδυτή να δημιουργήσει την ισχυρότερη, με όρους χαρτοφυλακίου και προοπτικών, ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων στην εγχώρια αγορά.

Η συναλλαγή Galaxy απαρτίζεται από τρεις τιτλοποιήσεις Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων, με κωδικές ονομασίες Orion (“SPV I”), Galaxy II (“SPV II”) και Galaxy IV (“SPV IV”), μεικτής λογιστικής αξίας 10,8 δισ. ευρώ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ