Αμαρίλιο: Πάμε για τρίτη δόση στο Ισραήλ-Αρχές του 22 νέο εμβόλιο της Pfizer για τις μεταλλάξεις

10 mins read

Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, υποχωρώντας περίπου στο 84% τέσσερις έως έξι μήνες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αλμπέρ Μπουρλά.

Με αφορμή την επισήμανση αυτή του Α. Μπουρλά, που έγινε στο CNBC, η καθηγήτρια, ερευνήτρια και αιματολόγος σε νοσοκομείο του Ισραήλ, κα Νινέτα Αμαρίλιο, μιλώντας στην ραδιοφωνική εκπομπή Παραπολιτικά 90,1 με τον Γιώργο Πιέρρο, τόνισε ότι στο Ισραήλ ήδη συζητούν για τρίτη δόση του εμβολίου σε όσους εμβολιάστηκαν πρώτοι.

Για τη χορήγηση μιας ενισχυτικής τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού ή για την αναμονή ενός νέου ενημερωμένου εμβολίου στη χώρα μας έκανε λόγο η κα Αμαρίλιο. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θα πάρουμε ενισχυτική δόση ή θα περιμένουμε το ενημερωμένο εμβόλιο. Φαντάζομαι και τα δύο θα γίνουνε».

Η ίδια ανέφερε, μάλιστα, ότι πρώτα θα χορηγηθεί η τρίτη ενισχυτική δόση και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η διορθωμένη έκδοση, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί στις αρχές του 2022. 

Συμπληρώνοντας, τόνισε ότι «Εμβολιάστηκαν και τα παιδιά από 12 και πάνω, τα πιο μικρά όχι, έχουν ακόμα μερικοί που δεν ενδιαφέρονται να εμβολιαστούνε. Οι μεγάλες αλλαγές γίνονται πια στα ποσοστά των εμβολίων» . 

Ερωτηθείσα, αν αυτό το ποσοστό μπορεί να προσδιοριστεί, η κα Αμαρίλιο επιβεβαίωσε το ποσοστό του 70%, εφιστώντας την προσοχή, ωστόσο, στο ότι «πρέπει να υπολογίσουμε ότι στο Ισραήλ η γεννητικότητα είναι πολύ υψηλά, οπότε υπάρχουν παρά πολλά μικρά παιδιά κάτω των 12». 

 

 

 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα