ΑρχικήΕπικαιρότηταΑμείωτη η ροή προσφύγων και μεταναστών παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες

Αμείωτη η ροή προσφύγων και μεταναστών παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες

Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες δείχνει να μην επηρεάζουν τους λαθρεμπόρους που συνεχίζουν, παράνομα, να μεταφέρουν πρόσφυγες και μετανάστες από τα τουρκικά παράλια προς τα ελληνικά νησιά.

Όπως αναφέρει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή από τις 07.00 της Παρασκευής έως τις 07.00 της Δευτέρας διεσώθησαν από στελέχη του Λ.Σ. 122 πρόσφυγες σε 4 περιστατικά σε Αλεξανδρούπολη, Σάμο και Κω.

Ακόμη, κατεγράφησαν 268 αποβιβάσεις προσφύγων σε εννέα περιστατικά σε Λέσβο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Κω και Μεγίστη.

Σημειώνεται πως  η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών αποτέλεσε το αντικείμενο της συζήτησης στην συνάντηση μεταξύ των Περιφερειακών Διοικητών Αιγαίου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και των ομολόγων τους της Τουρκικής Ακτοφυλακής στις 10 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η εν θέματι τεχνική συνάντηση αφορούσε το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης, όπως αυτό εκδηλώθηκε κατά το τελευταίο πεντάμηνο. Από πλευράς της ελληνικής αντιπροσωπίας δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς και στα περιστατικά όπου δεν υπήρχε έγκαιρη ανταπόκριση από τα σκάφη της Τουρκικής Ακτοφυλακής».