Τρεις σεισμικές δονήσεις πάνω από 4,0 Ρίχτερ σημειώθηκαν μέσα σε μισή ώρα με επίκεντρο στην Αμοργό.
Σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.5 στην κλίμακα Ρίχτερ κατέγραψε το σεισμολογικό δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 22:39, σε απόσταση 233 χλμ. ΝΑ των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 18 χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού.
Νωρίτερα, σεσμική δόνηση με μέγεθος 4.8 στην κλίμακα Ρίχτερ κατέγραψε το σεισμολογικό δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 22:19, σε απόσταση 230 χλμ. ΝΑ των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού.
Σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.0 στην κλίμακα Ρίχτερ κατέγραψε το σεισμολογικό δίκτυο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 22:12, σε απόσταση 230 χλμ. ΝΑ των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 18 χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού.
Βασίλης Καραστάθης- Γεωδυναμικό Ινστιτούτο για σεισμική δραστηριότητα στις Κυκλάδες: Η σεισμική δραστηριότητα δεν αποκλιμακώνεται
«Η σεισμική δραστηριότητα δεν αποκλιμακώνεται αλλά αντίθετα εντείνει τους ρυθμούς της», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Βασίλης Καραστάθης. Όπως εξηγεί από την 1η Φεβρουαρίου έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 240 σεισμοί με μέγεθος μεγαλύτερο του 3 στην κλίμακα Ρίχτερ, ενώ κατά το ίδιο διάστημα οι σεισμοί με μέγεθος άνω του 4 έφτασαν τους 39.
«Είναι ένα ασυνήθιστο πλήθος τέτοιων σεισμών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Η ακολουθία δεν έχει ακόμα τα χαρακτηριστικά που θα μας επέτρεπαν να είμαστε καθησυχαστικοί», αναφέρει.
Τέλος επισημαίνει ότι αύριο το πρωί η στατιστική εκτίμηση θα βοηθηθεί αρκετά και από τους νέους σταθμούς σε Ανάφη και Αμοργό που θα στέλνουν το σήμα τους από τις επόμενες ώρες.