«Αν δεν είχα εμβολιαστεί»: Γιατρός, εμβολιασμένος, νοσηλεύεται στο Σωτηρία και γίνεται viral

13 mins read

Με μια ανάρτησή του με τίτλο «Εμβολιαστείτε… χθες», ο γιατρός Ηλίας Παπαζήσης περιγράφει τη μάχη του με τον κορωνοϊό και πώς βγαίνει νικητής χάρη στο ότι είχε εμβολιαστεί.

Καλεί έτσι όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί, όπως έκανε και ο ίδιος, καθώς αν δεν το είχε κάνει θα είχε καταλήξει, όπως λέει, στην εντατική. Μάλιστα, όπως αναφέρει δίπλα του νοσηλεύονται και νέοι ενώ, όπως τον πληροφόρησαν από το νοσοκομείο, πλέον νεαρά άτομα καταλήγουν στις ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, γράφει: 

«ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ… ΧΘΕΣ (please)😊.
Εγώ έκανα το εμβόλιο το Φεβρουάριο, ως γιατρός. Τις τελευταίες μέρες βιωνα μια παροξυνση του βρογχικου μου άσθματος, πράγμα ασυνήθιστο για καλοκαίρι. Συνήθως το παθαίνω Απρίλιο-Μάιο. Ένιωθα και απίστευτη κούραση, το απεδιδα σε υπερκόπωση. Έκανα ένα Rapid test.
Αποτελεσμα: ΘΕΤΙΚΌ.
Βρισκομαι από χθες νοσηλευομενος στη Σωτηρία με COVID, πυρετό, ραχιαλγιες και ήπια αναπνευστικη ανεπάρκεια. Άρχισα θεραπεία. Σήμερα δεν έχω πυρετό, δεν πονάει η πλάτη, δε νιωθω κουρασμένος και το οξυγόνο μου έχει επανέλθει.
ΑΝ ΔΕΝ ΕΊΧΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΊ;
65 χρόνων με άσθμα + COVID🙄… Δεν θα είχα αποφύγει την εντατική με απρόβλεπτη κατάληξη.
Δίπλα μου νοσηλεύεται19χρονος με COVID, πνευμονιες και στους δύο πνεύμονες, και σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια.
Τη νύχτα του άλλαζα πάπιες.
Του έχουν πει, αν θέλει τουαλέτα, να τον πάει νοσοκόμος με καρότσι και φορητή φιάλη οξυγόνου. Αν πάει μόνος του θα καταρρεύσει. Δεν αντέχει λεπτό χωρίς έντονη παροχή οξυγόνου με ειδική μάσκα. Φοβάμαι πως δε θα αποφύγει την εντατική…
Στο ίδιο δωμάτιο 21χρονος με επιδείνωση στις 7 ημέρες νοσησης και διάσπαρτα διηθηματα (πνευμονιες) στην αξονική και στους δύο πνεύμονες. Αν συνεχίσει να επιδεινώνεται, θα μπει κι αυτός στην εντατική.
Αν το φθινόπωρο γεμίσουν οι εντατικές και τέτοια παιδιά αντί για εντατική βρεθούν στο ραντζο;
Μου έλεγαν οι νοσηλευτριες: Στην αρχή της πανδημίας νοσηλευαμε άτομα παχύσαρκα, πάνω από 120 κιλά. Μετά ηλικιωμένους, μετά νεότερους, τώρα ολο18-22 χρόνων και “στραβωνουνε” χθες μπήκαν στην εντατική ένας 24 και ένας 28 χρόνων.
Εγώ αισίως αύριο παίρνω εξιτηριο
ΧΆΡΗ ΣΤΟ ΕΜΒΌΛΙΟ!!! ☺️»

Η ανάρτησή του 

Facebook Comments