Αναβάλλεται η εφαρμογή της πανεπιστημιακής Αστυνομίας; – Διαψεύδει ο Συρίγος

9 mins read

Στον «πάγο» μέχρι νεωτέρας μπαίνει ο θεσμός της Αστυνομίας των ΑΕΙ, σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ειδικότερα η εφημερίδα σχολιάζει «επισήμως για διεκπεραιωτικούς λόγους, όπως οι προσλήψεις, αλλά ουσιαστικά για να εξασφαλισθεί η ειρήνη στο εσωτερικό των ιδρυμάτων».

«Σε πρώτη φάση η φύλαξή τους θα γίνεται από τις διοικήσεις τους αλλά προχωρούν επίσης οι διαδικασίες για εγκατάσταση συστημάτων επιτήρησης στους χώρους τους», προσθέτει το δημοσίευμα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία προβλέπει την ανάθεση σε σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικής αποστολής της προστασίας και ασφάλειας προσώπων και υποδομών στους χώρους των ΑΕΙ.

Συρίγος: Το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία προχωρά κανονικά

O υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ότι το σχέδιο για την πανεπιστημιακή αστυνομία προχωράει κανονικά, σχολιάζοντας το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ.

Ο κ. Συρίγος σημείωσε ότι ήδη έχουν βγει επιτροπές ασφαλείας, και μάλιστα ορισμένα πανεπιστήμια έχουν ήδη κάνει διαγωνισμούς και έχουν δώσει τα σχέδια ασφαλείας.

Ο υφυπουργός σημείωσε ότι οι συγκεκριμένες αστυνομικές δυνάμεις θα είναι άοπλες, και θα έχουν σταθερή παρουσία μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Πολλά πανεπιστήμια έχουν ζητήσει τις προδιαγραφές για να εφαρμοστεί το μετρό της κάρτας εισόδου για να μπαίνουν υπό έλεγχο οι φοιτητές. Εκτίμησε ότι το μέτρο αυτό θα λειτουργήσει από το Νοέμβριο και μετά. 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα