ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνάληψη ευθύνης για την επίθεση στα καταστήματα της συζύγου Χαρδαλιά και στο...

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα καταστήματα της συζύγου Χαρδαλιά και στο σπίτι του Πρετεντέρη

Η αντιεξουσιαστική οργάνωση “Προλεταριακός Πυρήνας” ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε δύο καταστήματα της συζύγου του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Επίσης, η ίδια οργάνωση με προκήρυξη που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του αντιπροέδρου της ΔΕΔΔΗΕ.

Ανάληψη ευθύνης και για την επίθεση στο σπίτι του Πρετεντέρη

Οι αντιεξουσιαστικές ομάδες “Πυρήνες Άμεσης Δράσης” και “Πυρήνας Εξεγερτικής Βίας” ανέλαβαν την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στην είσοδο της οικίας του Γιάννη Πρετεντέρη, με ξεχωριστή τους προκήρυξη στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις της συζύγου του Νίκου Χαρδαλιά -ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα με παιδικά ρούχα, στην περιοχή του Βύρωνα- έγιναν στόχος επιθέσεων τα ξημερώματα της 24ης Μαΐου. Οι δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς με γκαζάκια έξω από τις δύο επιχειρήσεις και προκλήθηκαν ζημιές στην πρόσοψή τους , καθώς και φωτιά μικρής έκτασης.

Σε δήλωσή του ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε: “Κάποια θρασύδειλα ανθρωπάρια που αρέσκονται να παίζουν στο σκοτάδι που είναι το αγαπημένο τους χόμπι και πάντα με κουκούλες πιστεύουν ότι μπορούν να μας τρομοκρατήσουν. Λέμε ξεκάθαρα ότι δεν τους φοβόμαστε. Δε θα μας τρομοκρατήσουν.

Θα παλέψουμε και θα φτιάξουμε πάλι με τη Γιώτα αυτά που η ίδια έχει παλέψει παρά πολύ καιρό να φτιάξει αλλά σε κάθε περίπτωση το μήνυμα είναι ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω σε αρχές και αξίες που σαν ενεργοί πολίτες και προσωπικότητες προσπαθούμε να υπηρετήσουμε όλα αυτά τα χρόνια. Δε θα μας τρομοκρατήσουν”.

Η επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της 30ης Ιουνίου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας, αλλά και σε δύο οχήματα που ήταν σταθμευμένα.