ΑρχικήΕπικαιρότηταΑνάργυρος Μαριόλης: «Ο οικογενειακός γιατρός είναι οδηγός, σύμβουλος και συνήγορος» (video)

Ανάργυρος Μαριόλης: «Ο οικογενειακός γιατρός είναι οδηγός, σύμβουλος και συνήγορος» (video)

Ο καλύτερος οικογενειακός γιατρός του κόσμου για το 2021, ο κ. Ανάργυρος Μαριόλης, βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «Κόκκινη Γραμμή» με την Κατερίνα Δούκα, στο Action24.

O κ. Μαριόλης, Διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Αρεόπολης και μέλος της Επιτροπής των ειδικών, καθημερινά δίνει την ψυχή του για να βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς του, αλλά και σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Και για αυτό έλαβε και αυτή την άκρως τιμητική διάκριση από τον διεθνή οργανισμό Wonca.

Όπως ανέφερε για τη διάκριση, το βραβείο “τιμά τους ανθρώπους και τους ασθενής που εμπιστεύτηκαν αυτή την μοναχική του προσπάθεια”.

Αναφέρθηκε στη δημιουργία του πρώτου κέντρου Υγείας αστικού τύπου στην Ελλάδα, στον Βύρωνα, που αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για πολλές χώρες της ΕΕ αλλά και στη μεγάλη σημασία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με το κοινωνικό όραμα όλοι οι πολίτες να έχουν ιατρική πρόσβαση υψηλής φροντίδας όταν είναι αναγκαίο.

Σχετικά με τους τρόπους που πρέπει να ενισχυθεί περισσότερο η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ανέφερε ότι “πρέπει να φτιάξουμε οικογενειακό γιατρό – κάτι που δεν είναι θεσμοθετημένο” και πως “το υπουργείο Υγείας έχει κάνει σημαντικά βήματα”. 

“Ο οικογενειακός γιατρός είναι οδηγός, σύμβουλος και συνήγορος” ανέφερε ο κ. Μαριόλης, επισημαίνοντας πως είναι μεγάλη η ανάγκη διασύνδεσης των απομακρυσμένων περιοχών ακόμη και με το κέντρο της Αθήνας, με τους πολίτες να συμβουλεύονται ειδικά τον ιατρό τους και όχι οποιονδήποτε φορέα. 

Για την πανδημία του κορωνοϊού, ο κ. Μαριόλης ανέφερε πως “η εμπειρία της πανδημίας είναι τεράστια, με τους υγειονομικούς να κοιτάζουν κατάματα τον κορωνοϊό”. 

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε πως ακόμη και “μια παράταση μιας εβδομάδας δεν βοηθάει, αφού σημασία έχει να γίνονται τα σελφ τεστ ώστε να εντοπίζονται τα κρούσματα”. 

Αναφορικά με τους εμβολιασμούς επεσήμανε πως το “μοναδικό, πιο ισχυρό όπλο είναι το εμβόλιο”, λέγοντας, μάλιστα, πως ο ίδιος “έχει πείσει πολύ κόσμο να εμβολιαστεί”, λόγω και της εμπιστοσύνης που είχαν στο πρόσωπο του.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Μαριόλης ζήτησε “λίγο περισσότερο φως, λίγο περισσότερο ήλιο”.