Αναστέλλεται η λειτουργία ΜΕΘ νοσοκομείου που είχε 100% θνητότητα

10 mins read

Αναστέλλεται με απόφαση της 6ης ΥΠΕ η λειτουργία της ΜΕΘ κορωνοϊού στο νοσοκομείο Αγρινίου. Σημειωτέον ότι είχε προκληθεί σάλος με το ποσοστό θνητότητας στη μονάδα καθώς άγγιξε ακόμη και το 100% με τον Διοικητή του νοσοκομείου, Ανδρέα Τσώλη, να παραιτείται.

Από την Δευτέρα 12 Ιουλίου την προσωρινή διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει αναλάβει η Ελένη Φιλιπποπούλου, δηλαδή η αναπληρώτρια διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας, η οποία διοικεί και το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Σύμφωνα με το karvasaras, εδώ και αρκετούς μήνες στο νοσοκομείο Αγρινίου έχουν ανασταλεί τα τακτικά χειρουργεία και έχουν περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό πολλές λειτουργίες του που αφορούν την λοιπή νοσηρότητα. Παράλληλα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εδώ και καιρό αρκετοί είναι οι υγειονομικοί που επιμένουν ότι πρέπει να υπάρξουν ενέργειες προς την επαναλειτουργία του νοσοκομείου και για θέματα λοιπής νοσηρότητας και όχι μόνο κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει το karvasaras, μένει να φανεί αν η απόφαση αυτή πάρθηκε προς αυτή την κατεύθυνση ή επειδή κρίθηκε ακατάλληλη η ΜΕΘ κορωνοϊού του νοσοκομείου Αγρινίου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ιατρικό προσωπικό θα μεταφερθεί σε ΜΕΘ κορωνοϊού της Πάτρας, ενώ το νοσηλευτικό προσωπικό θα αξιοποιηθεί σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου Αγρινίου.

Τέλος, το δημοσίευμα σημειώνει ότι μετά από αυτή την εξέλιξη η Αιτωλοακαρνανία μένει χωρίς ΜΕΘ κορωνοϊού και όποιο περιστατικό προκύπτει θα μεταφέρεται σε νοσοκομεία εκτός νομού (Πάτρα, Ιωάννινα κλπ).

Facebook Comments

Τελευταία Νέα